Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Πώς θα στηριχθεί ο τουρισμός σε περιοχές που δέχονται προσφυγικές ροές

Πώς θα στηριχθεί ο τουρισμός σε περιοχές που δέχονται προσφυγικές ροές

Για κάμψη μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παραδεχόμενη ότι υπάρχει μείωση των προκρατήσεων στα τέσσερα νησιά που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω του προσφυγικού -Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως- ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις.

“Δεν υπάρχουν ακυρώσεις, οι προκρατήσεις είναι λίγο μαζεμένες”, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega και αναφερόμενη μόνο στην Κω, με βάση τα στοιχεία των μεγάλων tour operators, ανέφερε πως οι προκρατήσεις είναι μειωμένες κατά 20% – 25%.

Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθούν τα τέσσερα αυτά νησιά, εκτιμώντας ότι “υπάρχει η δυνατότητα με μία καλή προβολή” και “δείχνοντας την ομαλότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή” να βελτιωθεί η κατάσταση.

“Δεν θα δούμε τις εικόνες τις περσινές, πέρυσι ξαφνιάστηκαν όλοι”, διαβεβαίωσε, εξηγώντας ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατευθύνονται σ τα κέντρα ταυτοποίησης, τα οποία είναι μακριά από την τουριστική κίνηση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού ζήτησε εκ μέρους των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, όπως είπε, να μη συνδέεται ο τουρισμός με το προσφυγικό.

Εκτίμησε, πάντως, ότι το 2016 θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό σε σχέση με το 2015, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ήδη θετικά δείγματα.

Υπενθυμίζεται ότι ενόψει της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ, στο Βερολίνο που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου, το Υπουργείο Τουρισμού δημοσιοποίησε πρόγραμμα δράσεων για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, καθώς και για τη στήριξη των νησιών του Αιγαίου που έχουν δεχθεί πιέσεις από τις προσφυγικές ροές.

Το πρόγραμμα στήριξης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προώθηση των προορισμών στην ΙΤΒ, τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης από το υπουργείο και τον ΕΟΤ σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης σε Κω, Σάμο, Λέσβο και Χίο, την ενίσχυση των προκρατήσεων των νησιών με ειδικό κονδύλι για κοινές δράσεις προβολής του ΕΟΤ και των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Tour Operators, τη συμμετοχή των νησιών στις εκθέσεις του ΕΟΤ χωρίς επιβάρυνση, την υλοποίηση προγράμματος εσωτερικού τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης