Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Κουντουρά: Ο τουρισμός να μείνει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις

Κουντουρά: Ο τουρισμός να μείνει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις

“Ο τουρισμός είναι εθνικό προϊόν και χρειαζόμαστε σταθερότητα για να μπορέσουμε να έχουμε τον αριθμό των τουριστών που επιθυμούμε”, τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι αυτές τις ημέρες το Ναύπλιο, με τα δεκάδες πολυτελή σκάφη δεμένα σε όλο το μήκος του λιμανιού της πόλης και με χιλιάδες επισκέπτες να τα θαυμάζουν και να φωτογραφίζονται.

“Ο τουρισμός είναι εθνικό προϊόν και χρειαζόμαστε σταθερότητα για να μπορέσουμε να έχουμε τον αριθμό των τουριστών που επιθυμούμε”, υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και απηύθυνε έκκληση ο τουρισμός να μείνει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις, εγκαινιάζοντας το βράδυ του Σαββάτου το 2ο Mediterranean Yacht Show, που διοργανώνει ο δήμος Ναυπλιέων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι “είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει πάρα πολύ μεγάλη άνοδο. Έχουμε ξεπεράσει ρεκόρ αφίξεων κι ελπίζουμε και φέτος – απ’ ό,τι τουλάχιστον δείχνει το πρώτο τρίμηνο – να είμαστε στα ίδια επίπεδα και να πάμε ίσως ακόμα καλύτερα”.

Υπογράμμισε πως οι στόχοι της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό, που σχεδιάζει το υπουργείο αυτήν την περίοδο, σε διαβούλευση με όλους τους φορείς του τουρισμού και σύντομα θα ανακοινωθούν, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα καινούργιων αγορών, η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, να έρθουν νέες επενδύσεις, αλλά και η στόχευση στον πολυθεματικό τουρισμό.

Αναφορικά με το 2ο Mediterranean Yacht Show, η υπουργός σημείωσε ότι “εδώ είναι μια έκθεση πραγματικά εξαιρετική, είναι μια μορφή τουρισμού που πραγματικά μπορεί να φέρει πολύ μεγάλα έσοδα στην πατρίδα μας” και πρόσθεσε: “Νομίζω ότι κάθε μορφή τουρισμού έχει την ιδιαιτερότητά της και πρέπει η Πολιτεία να στηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες, γιατί μην ξεχνάμε, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας πρέπει να συνεργαστούν για να μπορέσουμε να έχουμε όχι μόνο τη δημοφιλία ότι είμαστε μέσα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς, αλλά θέλω να γίνουμε ο κορυφαίος προορισμός”.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Κωστούρος, σημείωσε ότι αποτελεί στοίχημα για τη δημοτική αρχή η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Επεσήμανε ότι πολύ σύντομα με την αναβάθμιση που γίνεται στις υποδομές του λιμανιού και την κατασκευή της μαρίνας, “θα μπορούμε να λέμε ότι το λιμάνι μας είναι το κέντρο της ανατολικής Πελοποννήσου σίγουρα και θα το κάνουμε πύλη επισκεπτών”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας ανέφερε ότι η έκθεση των πολυτελών σκαφών είναι σημαντική για τον θαλάσσιο τουρισμό, όσο και για την πόλη του Ναυπλίου και την ευρύτερη περιοχή. Υπογράμμισε παράλληλα ότι “ο θαλάσσιος τουρισμός έχει αρκετά περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας. Εκεί βέβαια χρειάζονται αρκετά να γίνουν, έτσι ώστε πραγματικά να κερδίζει ο τόπος τα μέγιστα οφέλη και τη σύνδεση με την πρωτογενή παραγωγή και με τον πολιτισμό”.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός σημείωσε ότι “ο τουρισμός έχει αποκτήσει δυναμική και αποτελεί σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο τον αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας”. Η δυναμική και η ώθηση αυτή πρέπει να συνεχιστεί, τόνισε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος επεσήμανε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επενδύσει πάρα πολύ στο τουριστικό πρόγραμμα και το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, γι’ αυτό και θεωρεί πως τέτοια γεγονότα, όπως η έκθεση πολυτελών σκαφών, αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της περιοχής του Ναυπλίου, του λιμένα Ναυπλίου και το καθιστούν από μόνο του σημαντικό προορισμό για το θαλάσσιο τουρισμό.

Σημειώνεται ότι το 2ο Mediterranean Yacht Show στοχεύει στον θαλάσσιο τουρισμό και απευθύνεται σε ταξιδιωτικούς πράκτορες του εξωτερικού οι οποίοι έχουν σκοπό να γνωρίσουν τα πληρώματα των πολυτελών σκαφών και να κλείσουν συμφωνίες, ώστε τα σκάφη να ναυλωθούν από διάσημους επισκέπτες της χώρας κι ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, για να κάνουν τις διακοπές τους.

Η φετινή έκθεση πολυτελών σκαφών, που θα διαρκέσει ως τις 6 Μαΐου, έχει φέρει στο λιμάνι του Ναυπλίου περισσότερα σκάφη από την περσινή διοργάνωση, πολλαπλάσιους ταξιδιωτικούς πράκτορες και πάρα πολλούς επισκέπτες στην πόλη.

Οι συμμετέχοντες στην έκθεση δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απόλυτα ικανοποιημένοι από τις υποδομές και την οργάνωση.

Πηγή: www.news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης