ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ/

Το Καρπενήσι πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, είναι χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε υψόμετρο 1000μ σε μια κατάφυτη περιοχή από έλατα, πεύκα και καστανιές. Πήρε το όνομά του από την κουτσοβλάχικη λέξη «carpinisi», που σημαίνει τόπος με πολλά ψευτοπλατάνια, αλλά και από τις τούρκικες λέξεις «καρ», που σημαίνει χιόνι και «μπενίς» που σημαίνει επενδυτής δηλαδή «χιονοσκέπαστο».

Το Καρπενήσι αποτελεί κατάλληλο προορισμό για όσους αποζητούν τη δράση και τα extreme σπορ αλλά και για όσους αποζητούν ηρεμία και ξεκούραση. Μοναστήρια, εκκλησίες, βυζαντινά μνημεία, μουσεία, πέτρινα γεφύρια, γραφικά ταβερνάκια, παραδοσιακοί ξενώνες, πολυτελή ξενοδοχεία, extreme sports, σκι και μαγευτικά τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς συνθέτουν την εικόνα του Καρπενησίου και της γύρω περιοχής.

Η περιοχή διαθέτει και οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο. Βρίσκεται στο Βελούχι, διαθέτει επτά αναβατήρες, δώδεκα πίστες, σχολή σκι, κατάστημα ενοικιάσεως και πωλήσεως ειδών σκι, μπαρ και εστιατόριο. Όλη την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου πραγματοποιούνται αγώνες και επιδείξεις ski, snowboard και snowmobile.

Η γύρω περιοχή του Καρπενησίου προσφέρεται για ορειβασία, πεζοπορία, τοξοβολία, ορεινή ποδηλασία, rafting, kayak, ιππασία και άλλες δραστηριότητες. Υπάρχουν εξαιρετικές διαδρομές που μπορούν να πραγματοποιηθούν περνώντας από πανέμορφα, γραφικά χωριά της Ευρυτανίας, με jeep 4χ4, με ποδήλατο ή πεζός.
 
 
 
Ίρις Πολυτελείς Ξενώνες
ΛΕΥΚΑΔΟΣ 3 & ΠΑΤΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΞΗΡΙΑΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΝΑΓΟΔΗΜΟΥ ΓΙΟΥΛΗ ΚΙΝ. 6973 023782