Xionodromika

Τρίκαλα Κορινθίας: Ο must προορισμός για τα Σαββατοκύριακα…

Τρίκαλα Κορινθίας - Live Ενημέρωση Α.Χ.Κ. Ζήρειας


Ανηφορίζοντας από Ξυλόκαστρο για Τρίκαλα Κορινθίας και κάνοντας μια διαδρομή ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπέλια θα συναντήσετε τα χωριά Ρίζα, Πελλήνη, Δενδρό, Ρέθι και στα 25 χλμ (από το Ξυλόκαστρο) θα βρείτε την πρώτη συνοικία των Τρικάλων. Είναι ένα ορεινό χωριό και ο αρχαιότερος οικισμός της Κυλλήνης (Ζήρεια).

Κατά την αρχαιότητα η Κυλλήνη ανήκε στην Αρκαδία και ήταν το μεγαλύτερο από τα αρκαδικά βουνά. Βουνό με μυθολογικούς απόηχους σε τοπικές παραδόσεις με νεράιδες και ξωτικά.

Κατά την διάρκεια των προπολεμικών χρόνων τα Τρίκαλα ήταν προνομιούχο θέρετρο λόγω του κλίματος και του περιβάλλοντός τους. Ενώ, κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας ήταν ισχυρό οικονομικό και διοικητικό κέντρο της Αργολιδοκορινθίας.

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ

Κυρίαρχη οικογένεια των Τρικάλων, ήταν η οικογένεια Νοταρά. Μετά την επανάσταση ο Πανούτσος Νοταράς διετέλεσε πρόεδρος των Εθνοσυνελεύσεων. Στην περιοχή ήταν και άλλες γνωστές προσωπικότητες όπως οι Πατριάρχες Ιεροσολύμων Δοσίθεος και Χρύσανθος καθώς και οι Άγιοι Μακάριος και Γεράσιμος.

Χάρτης Τρίκαλα Κορινθίας

Ξυλόκαστρο Ευρωστίνη 204 00, Ελλάδα

Φτάνοντας κανείς στα Τρίκαλα Κορινθίας εύκολα καταλαβαίνει ότι το όνομα της περιοχής προέρχεται από τα τρία καλά που προσφέρει: α) Πολύ καλό κλίμα χωρίς υγρασία και καθαρό αέρα β) Πολλά αμπέλια που βγάζουν πολύ καλό κρασί γ) Άφθονα πηγαία νερά.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι φωλιασμένα στις πλαγιές του οροπεδίου της Ζήρειας και είναι το  μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά του όρους. Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρείς συνοικίες τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, τα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας και τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.

Τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας βρίσκονται σε υψόμετρο 900μ., μόλις 2 χλμ αριστερά του κεντρικού δρόμου. Αποτελούν την παλαιότερη συνοικία των Τρικάλων και φημίζονται για τις μεγάλες εκτάσεις Κορινθιακής σταφίδας, τα αμπέλια, τις ελιές καθώς και για άλλα δέντρα όπως καρυδιές και κερασιές. Στο κέντρο των Κάτω Τρικάλων θα συναντήσετε μια πέτρινη πλατεία που τη συντροφεύουν δύο αιωνόβια πλατάνια και παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακές γεύσεις από ντόπια προϊόντα και καλό κρασί από τους αμπελώνες της περιοχής. Τα Κάτω Τρίκαλα είναι η παλιότερη συνοικία των Τρικάλων και αποτελεί ιστορική συνέχεια του αρχαίου Πύσαιου της Πελλήνης. Ο Παυσανίας αναφέρεται στην περιοχή στο έργο του «Αχαϊκά».

Χιλιάδες χρόνια πριν αλλά και μέχρι πριν λίγα χρόνια στα Τρίκαλα κατέφθαναν ασθενείς που είχαν ανάγκη να βρουν θεραπεία με σύμμαχο το άριστο κλίμα και τον καθαρό αέρα που προσφέρονται στον επισκέπτη.

Ανηφορίζοντας στο βουνό, στα 3 χλμ και σε υψόμετρο 1.100μ. συναντάμε την Μεσαία Συνοικία των Τρικάλων όπου θα απολαύσετε μια καταπληκτική, πανοραμική θέα στα βουνά της Κορινθίας. Φημισμένο είναι το πανηγύρι του χωριού που γίνεται στις 6 Αυγούστου στη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο οποίο o χορός και τα τραγούδια αρχίζουν από την παραμονή το βράδυ και κρατάνε όλη την ημέρα της γιορτής μέχρι το πρωί της επομένης.

Λίγο μετά το συνοικισμό των Μεσαίων Τρικάλων θα συναντήσετε τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας αλλιώς “αρχοντομαχαλάς” την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ήταν η έδρα της αρχοντικής οικογένειας των Νοταράδων που εγκαταστάθηκαν στα Τρίκαλα στις αρχές του 16ου αιώνα και είχε υψηλούς πύργους με σιδερένιες πόρτες από τους οποίους σήμερα ελάχιστοι υπάρχουν για να θυμίζουν τα μεγαλεία της εποχής εκείνης.

Το περιβάλλον, οι δροσερές πηγές, τα έλατα και τα τρεχούμενα νερά θα σας αιχμαλωτίσουν.

Η ζωή που έχουν τα Τρίκαλα Κορινθίας δεν είναι μόνο από την τουριστική ανάπτυξη αλλά και από τη ζωτικότητα του περιβάλλοντος. Παραμένει μια παραδοσιακή περιοχή με πέτρινες πλατείες αι αιωνόβια πλατάνια που θα σας εκπλήξει με τις σπάνιες ομορφιές της, τα βουνά, τα γάργαρα νερά, το χιόνι που σε συνδυασμό με την πέτρα και το ξύλο και τη φιλοξενία των κατοίκων της δημιουργούν ένα ήρεμο και γαλήνιο τοπίο που θα κάνει την διαμονή σας αξέχαστη.

Τοπικές Γεύσεις & Προϊόντα
Δοκιμάστε το κατσικάκι λαδορίγανη, γουρουνόπουλο ψητό όλα με ντόπια κρέατα.. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε από τον άφθονο και γευστικότατο κρασί που παράγει η περιοχή.

Στην περιοχή υπάρχει εργαστήρι με παραδοσιακά είδη λαϊκής τέχνης και αγιογραφίες.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Κάτω Τρίκαλα: Διοργανώνεται πανηγύρι στις 29 Αυγούστου, Αποτομή της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου.

Μεσαία Τρίκαλα: Φημισμένο είναι το πανηγύρι του χωριού που γίνεται στις 6 Αυγούστου στη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Στα Τρίκαλα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε όπως ιππασία, paintball, οδήγηση εκτός δρόμου και άλλα.

Αξιοθέατα στα Τρίκαλα Κορινθίας

Εκκλησίες: Επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που είναι και ο πολιούχος της συνοικίας των Άνω Τρικάλων. Το 1805 ο ναός του Αγίου Νικολάου ανακαινίστηκε από την οικογένεια των Νοταράδων. Ο ναός είναι θολωτός και σταυρικού σχήματος ενώ οι εικόνες του τέμπλου είναι προσφορά του Πανούτσου Νοταρά. Στο προαύλιο της εκκλησίας βρίσκεται ο τάφος του Ανδρέα Νοταρά (1810-1893).

Στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, μπορείτε να επισκεφθείτε και το Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Αγίου Γεράσιμου που χρονολογείται από το 1968, τον παλιό ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου που η καμπάνα του φέρει την χρονολογία 1834, την Αγία Βαρβάρα, τον Άγιο Ιωάννη που χτίστηκε το 1939 με δαπάνες του Ιωάννη Γιαννακούλα καθώς και το μονοθάλαμο εκκλησάκι του Αγίου Γεράσιμου όπου κατοίκησε ο Άγιος.

Πολιούχος της Μεσαίας συνοικίας των Τρικάλων Κορινθίας είναι ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που γιορτάζεται με λαμπρότητα στις 6 Αυγούστου. Στην εκκλησία βρίσκεται η εικόνα του Προδρόμου, που έφτιαξε ο αγιογράφος Πέτρος Βάλβης το 1816.

Άλλες εκκλησίες της Μεσαίας Συνοικίας είναι η παλιά Μονή της Παναγίας που υποστηρίζεται ότι ιδρύθηκε γύρω στα 1700 από το Μητροπολίτη Κορίνθου Γρηγόριο Γ’ Νοταρά, η εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα και το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη.

Στη συνοικία των Κάτω Τρικάλων θα σας εντυπωσιάσει ο ναός του Αγίου Δημητρίου του 1697 με τις εξπρεσιονιστικού τύπου τοιχογραφίες. Η εκκλησία είναι λιθόχτιστη μονόχωρη βασιλική και ανακαινίστηκε από τον Μακάριο Νοταρά. Σε αυτή την εκκλησία υπάρχουν αξιόλογες εικόνες όπως αυτή του Ιωάννη του Πρόδρομου, που φέρει την επιγραφή «χειρ Νικολάου ιεροδιακόνου μοναχού Αρβανιτάκη».

Στα Κάτω Τρίκαλα υπάρχουν και οι μονοθάλαμες εκκλησίες του Αγίου Μακαρίου, Αγίου Ιωάννη, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Ανδρέα, Αγίου Νικολάου και της Αγίας Καθολικής.

Μοναστήρι Αγίου Βλασίου: Λίγο μετά τα Άνω Τρίκαλα, μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, που η παράδοση το θέλει να χτίζεται γύρω στο 1400, όταν βρέθηκε σε κοντινή σπηλιά η θαυματουργή εικόνα του Αγίου. Η αυλή της Μονής είναι κατάφορτη από λουλούδια και δέντρα, ενώ η θέα στην κοιλάδα του Σύθα ποταμού και στα αντικρινά χωριά των Τρικάλων (Μάννα, Στύλια, Παναρίτι) είναι πραγματικά μαγευτική.

Αρχοντικά: Στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας έχετε την ευκαιρία να δείτε τον Πύργο των Νοταραίων και το ερειπωμένο αρχοντικό της οικογένειας των Δασαίων, στην πόρτα του οποίου υπάρχει η επιγραφή “1806 Μαΐου 1, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΩΛΙΩΤΗ ΟΥΤΟΣ Ο ΟΙΚΟΣ ΕΚΤΙΣΘΗ”.

Πηγές: Στην συνοικία των Κάτω Τρικάλων υπάρχουν πολλές πανέμορφες και γνωστές πηγές όπως η Μεγάλη Βρύση, η Βρύση Καλογήρου, Σκουφάρι, Τραγανιστή, Φλώκα, Γούρνες και Μαχουμιά.

Οροπέδιο Ζήρειας & Χαράδρα Φλαμπουρίτσας: Συνεχίζοντας τον ανηφορικό ασφαλτόδρομο, οδηγείστε στην καρδιά του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Πελοποννήσου, στο μεγάλο οροπέδιο της Ζήρειας και στην κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας.

Το όρος Ζήρεια (Κυλλήνη) βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της Κορινθίας και είναι ένα από τα ελάχιστα ελληνικά βουνά που έχει τόσες κορυφές πάνω από 2.000 μέτρα. Η Μεγάλη Ζήρεια έχει πέντε κορυφές και τρεις η Μικρή ενώ η υψηλότερη από αυτές ονομάζεται ¨Ψηλή Κορφή¨ και έχει ύψος 2.374 μέτρα.

Ανάμεσα στην Μεγάλη και την Μικρή Ζήρεια σχηματίζεται η πανέμορφη κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας γεμάτη ρυάκια και αιωνόβια δέντρα. Στην έξοδο από την κοιλάδα υπάρχουν οι πηγές του ποταμού Σύθα.

Ο χώρος είναι ιδανικός για τους λάτρεις της πεζοπορίας, αφού ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών οδηγεί προς την κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, το μοναδικό βιότοπο, που αποτελεί τον πυρήνα της ευρύτερης περιοχής και είναι ενταγμένος στο δίκτυο NATURA 2000.

Λίμνη Δασίου: Επισκεφθείτε την παμέμορφη λίμνη του Δασίου, που βρίσκεται δυτικά του οροπεδίου της Ζήρειας σε υψόμετρο 1600 μέτρων. Το μέγεθος της λίμνης είναι μικρό και είναι μια από τις ορεινότερες της Ελλάδας. Η λίμνη Δασίου είναι περιτριγυρισμένη από έλατα και υπέροχα αγριολούλουδα και στο μέσο της σχηματίζει ένα μικρό νησάκι.

Η λίμνη αποτελεί ιδανικό τόπο για διαδρομές πεζοπορίας και ποδήλατο βουνού ενώ σε αυτή κατοικούν πολλά σπάνια είδη ζωικού βασιλείου και προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.

Σπήλαιο Ερμή: Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το σπήλαιο του Ερμή που βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από το οροπέδιο της Φλαμπουρότσας, στην ανατολική πλευρά του όρος Ζήρειας σε υψόμετρο 1700 μέτρων περίπου. Χαρακτηριστικό του σπηλαίου είναι το βάθος του και οι θάλαμοι με τους πολλούς πολύχρωμους σταλακτίτες.

Εδώ, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο ψυχοπομπός Ερμής από τη Νύμφη Μαία. Η κατάβαση στο σπήλαιο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και ο ειδικός εξοπλισμός θεωρείται χρήσιμος.

Ανάβαση στο χωριό Μάννα: Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανάβαση από το χωριό Μάννα προς τις απόκρημνες κορυφές της Μικρής Ζήρειας, στα 2.127 μέτρα. Στο βουνό υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι, που μπορείτε να τους ακολουθήσετε και να γνωρίσετε πανέμορφα μέρη, με εξέχουσα τη διαδρομή που διασχίζει το οροπέδιο και οδηγεί στη Γκούρα, μέσα από ένα πλούσιο ελατόδασος. Ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή εάν είστε τυχεροί μπορεί να συναντήσετε και τα ημιάγρια άλογα που υπάρχουν στην περιοχή.

Αθλητικό-Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας: Το Αθλητικό-Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας βρίσκεται στο οροπέδιο του ομώνυμου βουνού, λίγα χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Ανω Τρίκαλα Κορινθίας και σε απόσταση μόλις μιάμισης ώρας από το κέντρο της Αθήνας. Μεγάλο του προσόν, το ευρύχωρο ασφαλτοστρωμένο πάρκινγκ 200 θέσεων!

Πραγματικά, είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς ένα λούνα παρκ στο χιόνι με δεκάδες παιδάκια και τους γονείς τους να παίζουν στο κατάλευκο τοπίο. Σαφώς, το χιονοδρομικό πάρκο Ζήρειας δεν μπορεί να θεωρηθεί χιονοδρομικό κέντρο αλλά παιδότοπος! Όμως, έχει γίνει μια αξιόλογη προσπάθεια από τον δήμο Ξυλοκάστρου με δύο συρόμενους αναβατήρες, με σχολή εκμάθησης σκι, με δυνατότητες νυχτερινού σκι και με ένα πανέμορφο και ευρύχωρο σαλέ να δεσπόζει στον χώρο.

Πέρα από το σκι, στη Ζήρεια μπορεί κανείς να ασχοληθεί και με τα μηχανοκίνητα σπορ νοικιάζοντας χιονοσκούτερ αλλά και ATV (γουρούνες). Για μετά το σκι υπάρχει ένα εξαιρετικά όμορφο σαλέ που προσφέρει καφέδες, ποτά αλλά και πρόχειρο φαγητό.

Υπάρχουν συνολικά δύο αναβατήρες. Συγκεκριμένα, ένας συρόμενος 450 μ. και ένα baby lift 150 μ. Οι αναβατήρες αυτοί εξυπηρετούν στην ουσία μια πίστα με συνολικό μήκος 500 μέτρων.

Δραστηριότητες Τρίκαλα Κορινθίας

Πεζοπορία: Η Ορεινή Κορινθία προσφέρει πολλές απολαυστικές διαδρομές πεζοπορίας στους φυσιολάτρες και τους ορειβάτες.

Μια από τις πιο μαγευτικές διαδρομές είναι το μονοπάτι Βαρνεβό – Φλαμπουρίτσα. Το μονοπάτι ξεκινάει από το 6ο χλμ. του δρόμου Τρικάλων – Ζήρειας και κατηφορίζει στην χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Η διαδρομή με την χλωρίδα, τον καταπληκτικό βιότοπο της κοιλάδας της Φλαμπουρίτσας θα σας μαγέψει ώσπου να φτάσετε στα λιβάδια των πηγών του Σύθα.

Άλλες διαδρομές είναι Βαρνεβό-σπήλαιο Ερμή-Πουλιού όχτος, Μοναστήρι Αγίου Βλασίου-Κλεισούρα, Ιερά Μονή Παναγίας–Κεφαλάρι, Κεφαλάρι-Λίμνη Δασίου, Κεφαλάρι-Λ. Δασίου-Ζαχαριάς-Κλεφτάκι,  Άνω Τρίκαλα-Περδικούλα κ.ά.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας: Το Αθλητικο-Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας βρίσκεται στο οροπέδιο του ομώνυμου βουνού, λίγα χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Ανω Τρίκαλα Κορινθίας. Πέρα από το σκι, στη Ζήρεια μπορεί κανείς να ασχοληθεί και με τα μηχανοκίνητα σπορ νοικιάζοντας χιονοσκούτερ αλλά και ATV (γουρούνες).

Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας: Το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας βρίσκεται πριν τα Τρικαλοχώρια στην περιοχή Ρέθι. Το κέντρο άρχισε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2006 και αυξάνει συνεχώς τις δραστηριότητες που προσφέρει στον επισκέπτη. Διαθέτει άρτιες εγκαταστάσεις, εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και κατάλληλα εκπαιδευμένα άλογα ιδανικά για τις βόλτες σας στο οροπέδιο της Ζήρειας. Επίσης, στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται και ειδικός χώρος και εξοπλισμός για τοξοβολία.

Το κέντρο ιππασίας, εκτός από άλογα και πανέμορφα πόνυ για τους μικρούς του φίλους διαθέτει ολοκαίνουργια οχήματα ATV, που μπορείτε να νοικιάσετε και να ζήσετε την μοναδική εμπειρία για βόλτες στις χιονισμένες πλαγιές της Ζήρειας.

Γύρω Περιοχές

Καρυά: Το χωριό Καρυά βρίσκεται νοτιοδυτικά των Τρικάλων Κορινθίας και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.300 μέτρων. Η Καρυά έχει περίπου 40 κατοίκους που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την γεωργία και είναι το ψηλότερο χωριό της Κορινθίας. Είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό που στα χρόνια της τουρκοκρατίας ήταν ένα κεφαλοχώρι με οικονομική άνθηση.

Στην Καρυά μπορείτε να δείτε την ιστορικής αξίας, βυζαντινή εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο ναός είναι σε ρυθμό βασιλικής και υπολογίζεται ότι χτίστηκε το 13ο αιώνα. Επίσης, τον ναό της Παναγίας που χτίστηκε το 1850 και το ναό του Αγίου Νικολάου.

Στην Καρυά έχουν τις ρίζες τους και μεγάλες προσωπικότητες όπως η οικογένεια του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη και η οικογένεια του ποιητή Ρώμου Φιλύρα (Ιωάννης Οικονομόπουλος). Άλλες μεγάλες προσωπικότητες είναι ο Αναστάσιος Δημητριάδης που εκλέχτηκε πολλές φορές βουλευτής Κορινθίας στα μετεπαναστατικά χρόνια καθώς και ο Σπύρος Τσαγρής πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Μάννα: Η Μάννα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 860 μέτρων και βρίσκεται στις βορειοανατολικές παρυφές του όρους Ζήρεια. Η παλιά ονομασία του χωριού ήταν Μάρκασι και δημιουργήθηκε γύρω στο 1800 από αποίκους που ήρθαν από τα Λαγκάδια Αρκαδίας και από την Μπαρμπίτσα. Το χωριό έχει 700 περίπου κατοίκους που ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία ενώ είχε και ενεργό συμμετοχή στην Επανάσταση του 1821.

Στη Μάννα μπορείτε να δείτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που έχτισε η οικογένεια Βαρβιτσιώτη, την πανέμορφη εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που χτίστηκε το 1880 με πελεκητές πέτρες καθώς και πολλά ξωκλήσια.

Στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε και το καταπληκτικό πέτρινο κτίριο που χρησιμοποιεί ο αγροτικός συνεταιρισμός καθώς και τις 3 νεροτριβές με την φυσική ροή. Αξιοσημείωτο, είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζει μια παλίρροια όπου κατά τακτά χρονικά διαστήματα σταματά το μισό νερό και ξαφνικά, μετά, από λίγες ώρες επανέρχεται.

Το χωριό Μάννα είναι αγροτικό και παράγει διάφορα προϊόντα όπως σταφίδα, μήλα, λάδι, αμπέλια και βερίκοκα.

Πώς θα πάτε

Οδικώς: Από την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ή Αθηνών-Πάτρας στο 119ο χιλιόμετρο βγαίνετε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο. Πινακίδες σάς οδηγούν αριστερά, κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού προς Τρίκαλα. Θα περάσετε μέσα από τα χωριά Μερτικαίικα και Ρίζα. Βγαίνοντας από τη Ρίζα θα συνεχίσετε βόρεια προς Τρίκαλα και Ρέθι. Στη μεγάλη διασταύρωση που θα συναντήσετε θα πάτε αριστερά προς Τρίκαλα και όχι δεξιά για Ρέθι ή Σοφιανά. Μετά από μερικά χιλιόμετρα μέσα από τους αμπελώνες θα συναντήσετε τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Πρέπει να έχετε υπόψη σας πως ο δρόμος που οδηγεί από το Ξυλόκαστρο στα Τρίκαλα σε ορισμένα σημεία είναι στενός, κακός και με πολλές στροφές. Ο δρόμος που περνάει από τις τρεις συνοικίες των Τρικάλων είναι στενός.

Χιλιομετρικές αποστάσεις από τα Τρίκαλα Κορινθίας
Αθήνα
144 χλμ
Κόρινθος
64 χλμ
Ξυλόκαστρο
24 χλμ
Καροενήσι
237 χλμ
Αίγιο
82 χλμ
Καλάβρυτα
97 χλμ
Πάτρα
119 χλμ
Αράχωβα
170 χλμ

Χρήσιμα Τηλέφωνα Τρίκαλα Κορινθίας

ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – Τ.Κ. 22007, ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δήμος Ξυλοκάστρου
27430 22229
Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας
27430 22229
Αστυνομικό Τμήμα
27430 91215
Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας
6936 889973
Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου
27430 22222

Φωτογραφίες Τρίκαλα Κορινθίας

 

Βίντεο Τρίκαλα Κορινθίας