Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

«Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε τους ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή» το κάλεσμά του πρωθυπουργού!

«Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε τους ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή» το κάλεσμά του πρωθυπουργού!

Με θέα το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου τύπου, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της φετινής τουριστικής σεζόν.

«Έχω να ανταγωνιστώ μια από τις εντυπωσιακότερες θέες του κόσμου» τόνισε ο Πρωθυπουργός και παρατήρησε ότι «σήμερα η εικόνα εξακολουθεί να είναι πανέμορφη. Ο ιός δεν έχει αλλάξει αυτήν τη καταπληκτική θέα», μεταβάλλοντας ωστόσο άρδην – όπως παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης- τον τρόπο ζωής μας.

Στις νέες συνθήκες, «δουλεύουμε για το πως να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως εμβληματικός τρόπος διακοπών» τόνισε ο Πρωθυπουργός και εξήγησε ότι το ελληνικό καλοκαίρι «δεν είναι απλά και μόνο η θέα και το ηλιοβασίλεμα», αλλά είναι «άποψη και συναίσθημα».

«Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε τους φίλους σας»

Καλώντας όλους να βιώσουν εκ νέου το συναίσθημα αυτό, «η Ελλάδα είναι ανοιχτή» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «με την επιτυχία που σημειώσαμε στην αντιμετώπιση του ιού, η χώρα μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της». Στόχος είναι στο εξής να «έχουμε βιώσιμο τουρισμό» περιέγραψε ο ίδιος και έστειλε καθαρό μήνυμα: «Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε τους ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή. Από την 1η Ιουλίου θα μπορείτε να έρχεστε».

Ταυτόχρονα, «φέρουμε ευθύνη για τη υγεία σας και την ασφάλεια σας» υπενθύμισε ο Πρωθυπουργός, όπως και ότι «έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές». Παράλληλα, «αν σε οποιαδήποτε φάση, δούμε τοπική έκρηξη της πανδημίας, εκεί θα παρέμβουμε, γιατί έχουμε την υποδομή» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για τις αποφάσεις που λένε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, «εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι ασφαλώς οι αποφάσεις μας ήταν σωστές» απάντησε ο Πρωθυπουργός, ενώ αποκάλυψε πως «όταν πήραμε τις πρώτες συμβουλές των ειδικών δεν ήταν προφανές ότι η σωστή πορεία ήταν το δραστικό κλείσιμο των δραστηριοτήτων». «Ήταν προφανές ότι έπρεπε να κινηθούμε εγκαίρως» σημείωσε και δεν έκρυψε ότι «η απόφαση δεν ήταν εύκολη».

«Αισθάνθηκα ότι τα μέτρα τα επικοινωνήσαμε με σωστό τρόπο στην κοινή γνώμη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, δεδομένου ότι «οι Έλληνες συμφώνησαν με αυτό που εγώ πρότεινα ως τη σωστή πορεία. Όλες οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι υπήρχε ευρεία συναίνεση για την πολιτική μας», σχολίασε.

«Δεν με ενδιαφέρει αν γίνει η Ελλάδα ο νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη, με ενδιαφέρει να είναι ασφαλής προορισμός» περιέγραψε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε όλη την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης