Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Κοινωνικός Τουρισμός 2020

Κοινωνικός Τουρισμός 2020

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες οι αιτήσεις  για τον κοινωνικό τουρισμό 2020-2021. Οι δικαιούχοι που θα λάβουν το voucher από τον ΟΑΕΔ για διακοπές ανέρχονται στους 300.000.

Ο Κοινωνικός Τουρισμός είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας.

Οι δικαιούχοι φέτος θα μπορούν να πραγματοποιήσουν από 1 έως 6 διανυκτερεύσεις έναντι 5 που ήταν έως το 2019, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησης τους με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος.  Οι δικαιούχοι επίσης θα επιδοτηθούν και για τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια με τη συνολική έκπτωση για τους δικαιούχους να φτάνει στο 66%.

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την χορήγηση στους δικαιούχους δύο επιταγές (voucher) μία για την διαμονή τους και μία για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η αίτηση φέτος θα γίνετε αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στο www.gov.gr.

Οι επιταγές είναι μοναδικοί ηλεκτρονικοί αριθμοί που αποτυπώνονται στον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε δικαιούχου και ενσωματώνουν μια συγκεκριμένη οικονομική αξία που αποτελεί την επιδότηση των διακοπών. Ο συνολικός αριθμός και η οικονομική αξία των επιταγών εξαρτάται από τον τύπο και την κατηγορία του καταλύματος.

Στα 11,5 ευρώ την ημέρα ανά ωφελούμενο θα είναι η συμμετοχή όσων επιλέξουν να πάνε διακοπές με τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ σε 5 αστέρων ξενοδοχείο με πρωινό.

Οι επιταγές του νέου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού μπορούν να αξιοποιηθούν από 1η Αυγούστου 2020 μέχρι 31 Ιουλίου 2021.

Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

– πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
– έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας  μητρότητας ή
– έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
– συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
– είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

– τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5 – 18 ετών,
– τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 18-24 ετών, όταν ασφαλίζονται από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα τους,
– οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν ασφαλίζονται από αυτούς,
– οι συνοδοί ΑμεΑ.

Τα ωφελούμενα μέλη δηλώνονται από τους δικαιούχους στην αίτησή τους.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος ωφελούμενος:

– δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι ωφελούμενοι δικαιούχων ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.
– δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Πηγή: oaed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης