Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Ομιχλώδες το τοπίο στον κλάδο του τουρισμού

Ομιχλώδες το τοπίο στον κλάδο του τουρισμού

Παγωμάρα και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις τουριστικών φορέων της Κρήτης με αφορμή στην στασιμότητα που έχει σημειωθεί στις προκρατήσεις για την νέα τουριστική σαιζόν.

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε διάφορες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου έχουν κάνει διστακτικούς του Ευρωπαίους οι οποίοι έχουν βάλει στην άκρη τον προγραμματισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι αγγίζει το 5%, με την Κρήτη να μην έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να καρπωθεί οφέλη από το συγκρουσιακό κλίμα που κυριαρχεί στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ρωσία.

Επιχειρηματίες του τουρισμού κρατούν στάση αναμονής και ευελπιστούν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το αρνητικό κλίμα θα αντιστραφεί και οι προκρατήσεις θα καταγράψουν ανοδική τροχιά.

Που στηρίζεται το εγχώριο τουριστικό προϊον της Κρήτης; Στις αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας και φυσικά της Ρωσίας. Αυτό το προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ του flashnews.gr είναι ότι οι τουριστικοί πράκτορες της Κρήτης έχουν ήδη καταθέσει άκρως δελεαστικές προσφορές σε tour operators οι οποίες έχουν τεθεί υπό εξέταση.

Το ζητούμενο για την τρέχουσα τουριστική σαιζόν δεν είναι τόσο ο αριθμός των τουριστών που θα αφιχθούν στο νησί της Κρήτης αλλά το οικονομικό επίπεδο και η αγοραστική δύναμη των ξένων επισκεπτών και για αυτό το λόγο είναι άκρως σημαντική για την πορεία της κίνησης η τροχιά που θα καταγράψουν οι αφίξεις από την αγορά της Ρωσίας.

Το θολό τοπίο το οποίο έχει διαμορφωθεί στο κλάδο του τουρισμού αναμένεται πάντως να ξεκαθαρίσει στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου.

Πηγή: www.flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης