Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

«Τουρισμός για Όλους»: Οι δικαιούχοι θα λάβουν ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ

«Τουρισμός για Όλους»: Οι δικαιούχοι θα λάβουν ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ

Τρία προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που θα καλύψουν τα έξοδα των διακοπών σε πάνω από 553.000 δικαιούχους, πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα με στόχο την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης.

Μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ θα απολαύσουν φθηνές διακοπές και φέτος τουλάχιστον 300.000 δικαιούχοι, οι οποίοι μπορούν να ταξιδέψουν με επιδοτούμενα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και να διαμείνουν σε επιδοτούμενα δωμάτια.

Παράλληλα με το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ύψους 30 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Τουρισμού επιχειρεί να στηρίξει τη ζήτηση, παρέχοντας τη δυνατότητα προνομιακών πακέτων διακοπών σε περίπου 200.000 δικαιούχους.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα ανοίξει από τις 5 Ιουλίου, με τη σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις να ξεκινά να λειτουργεί τις επόμενες ημέρες.

Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του «Freedom Pass», σε μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή, , χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Η ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ που δίνει το πρόγραμμα, μπορεί να αξιοποιηθεί όποια εποχή του χρόνου, ακόμη και για τις χειμερινές σας διακοπές.

Δωρεάν διακοπές με επιδότηση

Παράλληλα, φέτος όπως και κάθε καλοκαίρι, πέραν από το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός για όλους», θα «τρέξουν» άλλα δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα είναι αυτό του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου ενώ οι περσινοί δικαιούχοι που δεν έχουν εξαργυρώσει ακόμα τα περσινά voucher μπορούν να το κάνουν έως και τις 31 Ιουλίου 2022.

Και το δεύτερο είναι αυτό του ΟΠΕΚΑ, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης