Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Πεκίνο 2022»

24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Πεκίνο 2022»

Η Ελλάδα στην Κίνα με 5αμελή ομάδα, ελπίδες και για 6η πρόκριση 

Αντίστροφη μέτρηση για την κορυφαία χειμερινή διοργάνωση του πλανήτη τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι προκρίσεις ολοκληρώνονται στις 17/01 και η ομάδα ανακοινώνεται στις 20/01.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη στα Χειμερινά Αθλήματα, τους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» που θα ξεκινήσουν σε 24 μέρες, στις 4 Φεβρουαρίου 2022 και θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα θα δώσει το παρών για μια ακόμα φορά με την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) να διεκδικεί την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αριθμητικά συμμετοχή χιονοδρόμων, μιας και οι προκρίσεις συνεχίζονται μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στην Κίνα σίγουρα στα αλπικά με δύο χιονοδρόμους και στους δρόμους αντοχής με τρεις χιονοδρόμους. Στο δίαθλο η χώρα μας δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη θέση και τη διεκδικεί από την ανακατονομή των θέσεων. Έχουν εκμηδενισθεί οι ελπίδες για την χιονοσανίδα και το ελεύθερο σκι.

Όσο για τα αθλήματα της παγοδρομίας δεν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης για κανένα Έλληνα αθλητή ή αθλήτρια.

 

 

Στα αλπικά αγωνίσματα έχουμε εξασφαλίσει δύο θέσεις (μία στους άνδρες και μια στις γυναίκες) με το βασικό κριτήριο πρόκρισης. Όμως η Εθνική μας στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη στους άνδρες, μιας και ο σοβαρός τραυματισμός του Αλέξανδρου Γκιννή, τον περασμένο Οκτώβριο, στερεί από την χώρα μας μια πιθανή διάκριση στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, όπου είχε σημαντικές ελπίδες, ενώ πιθανότητα θα μπορούσε η Ελλάδα να κερδίσει μια ακόμα συμμετοχή στους άνδρες.

Την μια θέση στους άνδρες, στα αλπικά, διεκδικούν ο Γιάννης Αντωνίου και ο Γιάννης Πρώιος, κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία ημέρα, για ακόμα 6 μέρες δηλαδή, με τον πρώτο να φαίνεται ως φαβορί.

Στις γυναίκες, η Μαρία-Ελένη Τσιόβολου είναι η καλύτερη ελληνίδα αθλήτρια και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

 

Στους δρόμους αντοχής έχουν εξασφαλιστεί τρεις θέσεις, μία στους άνδρες και δύο στις γυναίκες.

Στους άνδρες, ο Απόστολος Αγγέλης, ο Γιώργος Αναστασιάδης και ο Νικόλαος Τσουρέκας έχουν το ατομικό όριο πρόκρισης και τις περισσότερες πιθανότητες, διεκδικώντας το ένα και μοναδικό «εισιτήριο».

Στις γυναίκες, τις δύο θέσεις θα την διεκδικήσουν αρκετές αθλήτριες, με την Μαρία Ντάνου και την Παρασκευή Λαδοπούλου να έχουν τις περισσότερες ελπίδες αφού τη δεδομένη στιγμή έχουν καλύτερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες και ήδη έχουν πετύχει το ατομικό όριο πρόκρισης. Η Νεφέλη Τίτα είναι η αμέσως επόμενη της βαθμολογίας.

Στο δίαθλο, οι Νικόλαος Τσουρέκας και Απόστολος Αγγέλης έχουν πετύχει το ατομικό κριτήριο πρόκρισης.

Κλείνοντας θα θυμίσουμε ότι η τελική σύνθεση της Ελληνικής Εθνικής ομάδας θα γνωστοποιηθεί, σε 8 ημέρες, στις 20 Ιανουαρίου 2022, μιας και όλα θα κριθούν από τις ατομικές επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών μας, έως τις 17 του μήνα, που ολοκληρώνεται η περίοδος πρόκρισης για τους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».

 

Πηγή: eox.gr

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης