Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

CNN: Τα 3 μέρη της Ελλάδας που προτείνει για ταξίδι το 2021

CNN: Τα 3 μέρη της Ελλάδας που προτείνει για ταξίδι το 2021

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της πανδημίας, το ταξίδι για αναψυχή θα μπορούσε να θεωρηθεί στην καλύτερη των περιπτώσεων ως ανόητο, και στη χειρότερη, ως επικίνδυνο.

Ένα πράγμα που γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν θα είναι για πάντα και θα έρθει κάποια στιγμή η επιστροφή στην κανονικότητα και η ελευθερία εξερεύνησης θα επιστρέψει.

Το CNN Travel έχει δημοσιεύσει μία λίστα με τους 21 κορυφαίους προορισμούς για το 2021 που θα μπορούσε να επισκεφτεί κάποιος με την επιστροφή μας στην κανονικότητα, συμπεριλαμβάνοντας τρία μέρη της Ελλάδας σε αυτή.

Τα τρία μέρη που προτείνει είναι τα εξής:

Ναύπλιο

Το γοητευτικό λιμάνι του Ναυπλίου, στην περιοχή της Πελοποννήσου νοτιοδυτικά της Αθήνας είναι μια καλή επιλογή. Το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας. Εκτός από τις παραλίες και τα κοντινά αρχαία μνημεία, όπως το αξιόλογο αμφιθέατρο της Επιδαύρου και τα επιβλητικά ερείπια των Μυκηνών, το Ναύπλιο έχει τα δικά του αξιοθέατα, όπως το φρούριο του Παλαμηδίου στην κορυφή του λόφου, μια απομονωμένη παραλία και, ιδιαίτερα κατάλληλο για αυτές τις εποχές, ένα μουσείο με κομπολόγια.

Μάνη

Πέρα από το Ναύπλιο, αξίζει να εξερευνήσετε την Πελοπόννησο. Λιγότερο τουριστικά από πολλά από τα hotspot της Ελλάδας, είναι πιο διαμορφωμένα για κοινωνικές αποστάσεις, ειδικά στην άγρια ​​και ορεινή χερσόνησο της Μάνης. Τούτου λεχθέντος, η πλειονότητα της Ελλάδας, η οποία είναι γνωστό ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα θέματα υγείας, φάνηκε να ταιριάζει καλά με τη δημιουργία μιας εμπειρίας επισκεπτών με ασφάλεια Covid το καλοκαίρι του 2020, υποκύπτοντας σε μια αύξηση του ιού πολύ αργότερα από τους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Μήλος

Παρόλο που η αργή επιστροφή στο φυσιολογικό μπορεί να κάνει αξιοσημείωτα μέρη όπως η Σαντορίνη να αξίζει να τα δεις 2021, δεν χάνουμε τίποτα στο να παίζουμε με ασφάλεια με μια πιο ήσυχη επιλογή, όπως το νησί της Μήλου στις Κυκλάδες – με ένα αεροπλάνο ή πλοίο από την Αθήνα. Αυτή η ηφαιστειακή παιδική χαρά έχει μια παραλία για κάθε μέρα του μήνα, με περισσότερα από λίγα να απομένουν.

Πηγή: CNN Travel

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης