Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Επεκτείνεται η τουριστική σεζόν – Χειμερινός προορισμός και η Αθήνα

Επεκτείνεται η τουριστική σεζόν – Χειμερινός προορισμός και η Αθήνα

Όπως ανακοινώθηκε από τη Βρετανική αεροπορική εταιρεία Jet 2 το μεγαλύτερο πρόγραμμά της για χειμερινές διακοπές το 2024-2025 περιλαμβάνει την Αθήνα εντάσσοντας την στο πλάνο από τα μεγάλα αεροδρόμια της Αγγλία, επεκτείνοντας έτσι την τουριστική της περίοδο.

Στις πιο δημοφιλείς πόλεις για 3ήμερες χειμωνιάτικες αποδράσεις συμπεριλαμβάνεται επιτέλους δυναμικά και η Αθήνα. Η ελληνική πρωτεύουσα, που βίωσε άσχημες στιγμές όσον αφορά τον τουρισμό της, ειδικά κατά την πρόσφατη οικονομική κρίση, κερδίζει συνεχώς έδαφος και αποχαιρετά σταδιακά το πρόβλημα της εποχικότητας. Παρ’ όλ’ αυτά όμως δεν έχει γίνει ακόμα ένας ολόχρνος προορισμός για τουρισμό. Έτσι, το μεγαλύτερο ρεύμα ταξιδιωτών που είναι από το εξωτερικό να έρχεται κατά τη θερινή περίοδο. Οι πτήσεις από πολύ σημαντικούς προορισμούς, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, σταματούν στο τέλος του Φθινοπώρου, με μόνο ένα δρομολόγιο, αυτό της Emirates, να εξυπηρετεί 12 μήνες, με μια πτήση την ημέρα για Νέα Υόρκη.

Η Αθήνα έρχεται έντονα στο προσκήνιο διεθνώς, χάρη στις ηχηρές ξενοδοχειακές αφίξεις που αναμένονται για την Αττική, στα έργα στο Ελληνικό αλλά και σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης . Επίσης, τα φώτα των ξένων μέσων ενημέρωσης, αλλά και εκλεκτούς καλεσμένους από όλο τον κόσμο αναμένεται να προσελκύσει το άνοιγμα του υπερπολυτελούς θερέτρου της One & Only τον Οκτώβριο . Στο ελληνικό, θα κατασκευαστεί το δεύτερο Mandarin Oriental στην Ελλάδα, ήδη έχει ανοίξει η ασιατική αλυσίδα Dusit στη Γλυφάδα, ενώ όλες σχεδόν οι μεγάλες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες έχουν παρουσία στην Αθήνα, οι περισσότερες με πάνω από ένα ξενοδοχεία.

Ενίσχυση του προγράμματος της Jet 2

Ήδη από φέτος η Βρετανική αεροπορική εταιρεία και tour operator Jet 2, ξεκίνησε πτήσεις, αλλά και οργανωμένα πακέτα προς την Αθήνα. Χτες η Jet2 ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πρόγραμμα Winter City Breaks όλων των εποχών για το χειμώνα 2024-2025. Το διευρυμένο πρόγραμμά της περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές και αυξημένη χωρητικότητα, σε σχέση με τα έως τώρα δεδομένα της. Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 600.000 θέσεις προς πώληση σε προορισμούς city break σε όλη την Ευρώπη, που αντιπροσωπεύει αύξηση χωρητικότητας 10% σε σύγκριση με τον Χειμώνα 2023-2024.

Υπάρχουν εννέα δημοφιλείς προορισμοί για τριήμερα που πωλούνται για το χειμώνα 2024-2025, με πτήσεις και πακέτα από τα αεροδρόμια Μπέρμιγχαμ, East Midlands, Γλασκώβης, Λιντς Μπράντφορντ, Μάντσεστερ, Newcastle International και London Stansted Airport. Η Αθήνα αναφέρεται πρώτη στις επιλογές, μαζί με τις πόλεις Βαρκελώνη, Βουδαπέστη , Κρακοβία , Παρίσι , Πράγα, Ρώμη , Βιέννη και Βενετία . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόσθετες πτήσεις προς την Αθήνα από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, με έως δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων υπηρεσιών από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου, καθιστώντας τον προορισμό λειτουργικό για όλο το χρόνο.

Το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου θα παρέχει έως δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς Αθήνα και στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ προς Αθήνα θα εισαχθούν έως δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Αύξηση στην κρουαζιέρα

Για το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται φέτος επίσκεψη πάνω από 730 κρουαζιερόπλοιων, αντί 675 που ήταν πέρυσι. Σημαντικό στοιχείο όμως αποτελεί το γεγονός ότι ο Πειραιάς κατάφερε να γίνει home port για σχεδόν τα μισά δρομολόγια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα μισά κρουαζιερόπλοια ξεκινούν την κρουαζιέρα τους από την Αθήνα, με τους επιβάτες να φτάνουν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα, ή να παρατείνουν τη διαμονή τους μετά το τέλος της εκδρομής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης