Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Η Ελλάδα παρουσιάζεται από τους Νορβηγούς ως ο καλύτερος προορισμός για το 2024

Η Ελλάδα παρουσιάζεται από τους Νορβηγούς ως ο καλύτερος προορισμός για το 2024

Το 2024, η Νορβηγία αναδεικνύει την Ελλάδα ως τον Καλύτερο Τουριστικό Προορισμό. Αυτή διάκριση κατακτάται για δεύτερη χρονιά καθώς την ίδια κατέκτησε η χώρα μας και το 2023.

Παράλληλα, η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Σκανδιναβίας, βραβεύτηκε ως Καλύτερος Ξένος Οργανισμός Τουρισμού για το 2023 (The best foreign Tourist Office of the year 2023). Το βραβείο αυτό το έλαβε και αυτή για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφού και για το 2022 τιμήθηκε στην ίδια διοργάνωση ως ο Καλύτερος Ξένος Οργανισμός Τουρισμού!

Στην ετήσια τελετή των βραβείων «Grand Travel Awards» (GTA), που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου στο Όσλο της Νορβηγίας, ανακοινώθηκαν οι δύο νέες πρωτιές της Ελλάδας και του ΕΟΤ. Το επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό Reis και η ιστοσελίδα της ίδιας εταιρείας Travel News, στην Νορβηγία και την Σουηδία, διοργανώνουν ανελλιπώς επί 26 χρόνια τα «Grand Travel Awards» (GTA). Αποτελούν την πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του κλάδου σε όλους τους τομείς της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο, Κωνσταντίνος Δανασσής και η Μαρία Ζευγουλά από την Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση απονομής και παρέλαβαν τα βραβεία.

Στη διεθνή τουριστική έκθεση Reiselivsmessen/Travelxpo 2024, που πραγματοποιήθηκε από 13 έως 14 Ιανουαρίου, στο Telenor Arena στο Όσλο Νορβηγίας, αμέσως μετά την βράβευση της Ελλάδας επιβεβαιώθηκε η προτίμηση που της δείχνουν οι Νορβηγοί. Στην Έκθεση συμμετείχε και ο Ε.Ο.Τ. με περίπτερο 18 τ.μ. και συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Η διαπίστωση ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Νορβηγούς ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της χώρας. Στην Reiselivsmessen/Travelxpo 2024 συμμετείχαν 166 Εκθέτες από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους ήταν Τουριστικά Γραφεία και εκπρόσωποι Κρατικών Οργανισμών Τουρισμού, κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης.

Οι διοργανωτές σημείωσαν ότι ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε περίπου σε 10.000 άτομα. Ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και ειδικότερα για προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού, που συνδυάζουν το φυσικό περιβάλλον με πρόσβαση στη θάλασσα. Επίσης, η πλούσια ελληνική γαστρονομία αποτελεί σημαντικό κίνητρο για διακοπές στη χώρα μας.

Οι Νορβηγοί εντάσσουν την Ελλάδα στους πλέον αγαπημένους τους τουριστικούς προορισμούς με υψηλό δείκτη επαναλαμβανόμενων επισκεπτών.  Η ηλικιακή ομάδα των επισκεπτών έγκειται στα 50+, οι οποίοι πραγματοποιούν ταξίδια τέσσερις φορές κατά μέσο όρο. Επιπλέον, είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και εκτιμούν τον πολιτισμικό πλούτο της χώρας, το αυθεντικό φυσικό περιβάλλον και την ελληνική κουζίνα.

 

Πηγή: imerisia.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης