Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Η μοναδική παραλία εντός αρχαιολογικού χώρου από ψηλά η οποία μας ταξιδεύει στην ιστορία

Η μοναδική παραλία εντός αρχαιολογικού χώρου από ψηλά η οποία μας ταξιδεύει στην ιστορία

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τον θόρυβο της πόλης, χωρίς να χρειαστεί να οδηγήσετε πολλές ώρες υπάρχει για εσάς ο ιδανικός προορισμός. Πρόκειται για μία περιοχή απίστευτης ομορφιάς που βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στην Αθήνα

Ο προορισμός αυτός είναι η παραλία Ηραίο, που βρίσκεται μία ανάσα από το Λουτράκι. Είναι η πιο ξεχωριστή παραλία καθώς είναι η μοναδική, όπου επιτρέπεται το κολύμπι εντός αρχαιολογικού χώρου σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πού αλλού μπορείτε άλλωστε να κολυμπάτε στη σκιά ενός Αρχαίου Ναού με ιστορία 2.500 ετών;

Κοντά στην παραλία βρίσκονται επίσης δύο «μέρη» τα οποία αξίζει να επισκεφθεί να θαυμάσει όποιος πάει στο Ηραίο. Από Το πρώτο είναι ο διάσημος “Φάρος Ηραίου” που χαρακτηρίζεται ως ένας εκ των ομορφότερων φάρων της επικράτειας. Το δεύτερο είναι το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που θυμίζει Κυκλάδες. Το προαναφερθέν ξωκλήσι βρίσκεται κυριολεκτικά σκαρφαλωμένο στα βράχια και ατενίζει τον Κορινθιακό Κόλπο καθώς και τις πόλεις της Κορίνθου, του Λουτρακίου και των υπολοίπων πόλεων που βρίσκονται στα παράλια του Κορινθιακού. Ένας λόγος που πρέπει να το επισκεφθείτε αν βρεθείτε εκεί είναι η μοναδική θέα που διαθέτει.

Για τους λάτρεις της κολύμβησης αλλά και της θέας του ηλιοβασιλέματος, το ακρωτήρι Μελαγκάβι είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το πιο αξέχαστο μπάνιο της ζωής σας, αλλά κι ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα εάν βρεθείτε εκεί όταν δύει ο ήλιος.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης