Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Με υψηλή πληρότητα οι χειμερινοί προορισμοί τη Πρωτοχρονιά

Με υψηλή πληρότητα οι χειμερινοί προορισμοί τη Πρωτοχρονιά

Με υψηλή πληρότητα και για το υπόλοιπο των εορτών, Πρωτοχρονιάς και Φώτων, η τουριστική περίοδος για τα ξενοδοχεία στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας.

Σε πολλές περιοχές η πληρότητα αγγίζει το 80-85%. Μεγάλη προσέλευση έχουν και πόλεις που διαθέτουν θεματικά πάρκα, όπως τα Τρίκαλα, η Δράμα κ.α.

Σε κάθε περίπτωση οι ξενοδόχοι αγωνιούν για την περίοδο μετά τις εορτές. «Από τα μέσα της χρονιάς και μετά είχαμε μια πολύ καλή τουριστική κίνηση που φαίνεται να αγγίζει τα νούμερα του 2019. Αλλά ο χειμώνας είναι μπροστά μας και θα είναι δύσκολος καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις αγωνιούν για την επόμενη ημέρα και κυρίως αυτές που δραστηριοποιούνται στον ορεινό όγκο και στην ηπειρωτική Ελλάδα», λέει ο πρόεδρος των Ελλήνων Ξενοδόχων.

Θετικά τα πρώτα μηνύματα για το 2023

Σε ότι αφορά το 2023, οι παράγοντες της αγοράς του τουρισμού ευελπιστούν ότι θα είναι μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. «Τα μηνύματα είναι θετικά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Θα πρέπει να δούμε πώς θα κινηθεί η Ευρώπη σε ότι αφορά στο θέμα της ακρίβειας», λέει ο κ. Τάσιος.

Μέχρι στιγμής στην τουριστική αγορά επικρατούν διαφορετικές τάσεις στις προ-κρατήσεις ανάλογα την εθνικότητα των τουριστών. «Με τα σημερινά δεδομένα, οι Βρετανοί κάνουν κρατήσεις, οι Γερμανοί είναι «παγωμένοι» και γενικότερα η Κεντρική Ευρώπη αυτή την περίοδο. Σε ότι αφορά στην πρώην ανατολική Ευρώπη, οι πολίτες σε χώρες που γειτνιάζουν με την εμπόλεμη ζώνη είναι λογικό να μην σκέφτονται καν τις διακοπές».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης