Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Οι Αυστριακοί τοποθετούν την Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεών τους και για το 2023

Οι Αυστριακοί τοποθετούν την Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεών τους και για το 2023

Διεθνώς μόνο η Αυστρία έχει απευθείας σύνδεση με 21 ελληνικούς προορισμούς. Αυτοί είναι οι εξής: Αθήνα, Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική, Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Σκύρος, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άραξος, Καλαμάτα, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Σάμος, Λήμνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά.

Οι Αυστριακοί τουρίστες και το 2023, διατηρούν την Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Έτσι, η πορεία των κρατήσεων παρουσιάζεται ιδιαίτερα θετική και για το φθινόπωρο. Οι επαφές της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας με Αυστριακούς πράκτορες και στελέχη της Austrian Airlines, έδωσαν τις παραπάνω προβλέψεις. Τα προαναφερθέντα στελέχη συμμετείχαν σε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) που διοργανώθηκε το διάστημα 19 έως 24 Σεπτεμβρίου στη δυτική Πελοπόννησο από την TUI Αυστρίας σε συνεργασία με τη συγκεκριμένη Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού. Τη διοργάνωση αυτή υποστήριξαν η Austrian Airlines και η Grecotel.

Σε σχετική ανακοίνωση του Ο ΕΟΤ, τονίζει ότι τo fam trip είχε τίτλο: «Καθ΄ οδόν προς την Ολυμπία». Επίσης, να σημειωθεί ότι και σε αυτό συμμετείχαν 80 εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών γραφείων από την Αυστρία αλλά και την Σλοβακία. Αυτοί οι εκπρόσωποι αποτελούσαν το πολυπληθέστερο ταξίδι της TUI Αυστρίας μετά την πανδημία. Αυτό κάνει ολοφάνερο τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας στην αυστριακή αγορά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδίου δύο ημέρες αφιερώθηκαν σε workshops. Κατά τη διάρκεια αυτών απ’ τη μία οι διοργανωτές και οι εταίροι τους έκαναν παρουσίαση του προϊόντος τους. Απ’ την άλλη η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας ανέπτυξε τις δυνατότητες που παρέχει η Πελοπόννησος στους επισκέπτες. Οι παρεχόμενες δυνατότητες δίνουν έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονταν ακόμα η γνωριμία των πρακτόρων με τουριστικές εγκαταστάσεις της περιοχής, η ξενάγηση στην αρχαία Ολυμπία και το μουσείο της, καθώς και μια θαλάσσια περιήγηση στη δυτική ακτογραμμή της Πελοποννήσου.

 

Πηγή: imerisia.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης