Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Ποια νησιά των Κυκλάδων επιλέγουν ταξιδιώτες από Μάντσεστερ για το 2024

Ποια νησιά των Κυκλάδων επιλέγουν ταξιδιώτες από Μάντσεστερ για το 2024

Οι αφίξεις στη Σίφνο από Μάιο μέχρι και Οκτώβριο θύμισαν το υψηλό ιστορικό δεκαετίας.

Σύμφωνα με αναφορά που έκανε τo Glossy Magazine στην αρχή εκτενούς αφιερώματος, προσκαλούν τους ταξιδιώτες σε μια αξέχαστη περιπέτεια στις Κυκλάδες. Κάθε επισκέπτης διασχίζει το σύμπλεγμα ειδυλλιακών πολύτιμων λίθων που είναι διάσπαρτοι στο Αιγαίο»

Το εν λόγω βρετανικό περιοδικό απευθύνεται σε χιλιάδες ταξιδιώτες του Μάντσεστερ με ενδιαφέροντα στην ιστορία, τη γαστρονομία, τις ρομαντικές αποδράσεις και τις μουσειακές περιηγήσεις. Το ποιοτικό βρετανικό περιοδικό προτείνει την Ίο, τη Σίφνο και τη Νάξο ως προορισμούς για μια μαγική περιήγηση στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με το μέσο αυτό οι 3 κυκλαδίτικοι προορισμοί κυριαρχούν στις ταξιδιωτικές τάσεις για το επόμενο έτος στην Ελλάδα. Επίσης για το 2024 εκτός από τα 3 προαναφερθέντα ελληνικά νησιά προτείνει Μαϊάμι, Λουξεμβούργο, Πράγα, Βουδαπέστη, Πόρτο, Βερολίνο, λίμνη Κόμο, Αμάλφι και Παρίσι.

Η δημοσιογράφος μιλώντας για την Ίο, αναφέρεται στην εύκολη προσβασιμότητα από Μάντσεστερ μέσω Σαντορίνης. Ακόμα κάνει λόγο για την εξέλιξη του προορισμού που εκτός από τη διασκέδαση που βρίσκεις εκεί, πλέον αποτελεί ιδανικό προορισμό για περιπατητές, φίλους της καλής ποιοτικής κουζίνας και ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν χωρίς κοσμοσυρροή και με φόντο ένα απαράμιλλο φυσικό τοπίο «Ομηρικής ομορφιάς»!

Ακολουθεί η Σίφνος. Είναι το νησί της αρμονίας. Αποτελεί τη γενέτειρα διάσημων Ελλήνων ποιητών αλλά και καταξιωμένων σεφ. Αποτελείται από ξεχωριστά παραδοσιακά χωριά, απόμερες παραλίες. Εκεί αναπτύσσονται μοναδικές τέχνες, όπως η κεραμική, ενώ εκατοντάδες εκκλησίες δεσπόζουν στο νησί προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες.

Ένα ακόμα νησί που προτείνει το Glossy Magazine είναι η Νάξος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων.  Αναμφίβολα όμως είναι ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς. Έχει ατελείωτες παραλίες, κρυστάλλινα νερά, γραφικά χωριά, πλούσια ιστορία και νόστιμα τοπικά προϊόντα σαγηνεύουν τους τουρίστες.

Οι εκπρόσωποι των τριών αυτών προορισμών μιλούν στο ΑΠΕ για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας ανέφερε ότι: «Παρά τις ιδιαιτερότητες της τουριστικής χρονιάς, η Ίος σημείωσε αξιόλογες επιδόσεις με αύξηση αφίξεων κατά 6,7% για το διάστημα Απρίλιος – Οκτώβριος σε σύγκριση με το 2022. Το κάλεσμά μας για εμπειρίες εκτός της πεπατημένης βρίσκει ανταπόκριση. Οι αθλητικές διοργανώσεις, ο θαλάσσιος τουρισμός, το φεστιβάλ πολιτισμού, η γαστρονομία, η πεζοπορία και ο γαμήλιος τουρισμός συμβάλλουν στην επιμήκυνση της σεζόν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κατά τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, η ποσοστιαία αύξηση των αφίξεων ήταν διψήφια με 10% και 15,2% αντίστοιχα».

Η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη δήλωσε ότι: «Σε ιστορικό υψηλό δεκαετίας κυμάνθηκαν οι αφίξεις στη Σίφνο από Μάιο μέχρι και Οκτώβριο. Για πρώτη φορά η επισκεψιμότητα “άγγιξε” διψήφια νούμερα τον Μάιο, ενώ και ο Οκτώβριος “έκλεισε” ενισχύμενος κατά 10,9% συγκριτικά με το 2022. Συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε ένα ταξιδιωτικό κοινό με ειδικά ενδιαφέροντα σε πολιτισμό, γαστρονομία και εναλλακτικές δραστηριότητες».

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς επισήμανε ότι: «Για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου η Νάξος “έσπασε” το φράγμα των 600.000 αφίξεων συνολικά. Διαδοχικά ρεκόρ σε βάθος εξαετίας παρουσίασαν οι ακτοπλοϊκές αφίξεις, ενώ και οι αεροπορικές αφίξεις εκτοξεύθηκαν κατά 24,6% μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου σε σχέση με το περασμένο έτος. Στοχεύουμε ειδικά στους μήνες εκτός σεζόν για τους οποίους η επισκεψιμότητα ήταν ενθαρρυντική. Ως αποτέλεσμα του αφηγήματός μας, πρόσφατα η Νάξος κατατάχθηκε στους 10 προορισμούς της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για διακοπές εκτός σεζόν».

 

Πηγή: imerisia.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης