Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Έναρξη της τουριστικής σεζόν το Φεβρουάριο από την Πελοπόννησο

Έναρξη της τουριστικής σεζόν το Φεβρουάριο από την Πελοπόννησο

Και αυτή τη χρονιά, όπως και πέρυσι, η Μεσσηνία θα αποτελέσει την εναρκτήρια οδό της τουριστικής σεζόν για τη χώρα μας. Οι πρώτοι ξένοι τουρίστες θα καταφτάσουν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το Φεβρουάριο.  Απευθείας πτήσεις από τις χώρες τους, θα «κάνουν ποδαρικό» Σκανδιναβοί, Γερμανοί και Ελβετοί. Πολλοί από αυτούς επιλέγουν το Costa Navarino για τη διαμονή τους, αλλά και τις αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρει.

Οι πρώτες αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθούν στις 18 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημερομηνία ξεκινά τις πτήσεις της η Aegean από Μόναχο, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν το νέο τους δρομολόγιο οι Σκανδιναβικές αερογραμμές. H Καλαμάτα με τη Στοκχόλμη της Σουηδίας θα συνδέεται πλέον χάρη στη SAS με εβδομαδιαίες πτήσεις. Οι πρώτοι Ελβετοί τουρίστες από Ζυρίχη θα φτάσουν στις αρχές Μαρτίου με την πτήση της Edelweiss.

Ο λόγος για τον οποίο για άλλη μια χρονιά η τουριστική σεζόν στη χώρα μας ξεκινά από τόσο νωρίς, είναι τα γήπεδα γκολφ που έχει στην κατοχή του το Costa Navarino αλλά και οι λοιπές ολοκληρωμένες αθλητικές υποδομές του συγκροτήματος. Στις 19 Φεβρουαρίου τα γήπεδα γκολφ The Dunes Course, The Bay Course, The Hills Course και το πρώτο παγκοσμίως International Olympic Academy Golf Course, θα υποδεχθούν τους πρώτους παίκτες.

Η περαιτέρω καθιέρωση του Costa Navarino ανάμεσα στους κορυφαίους ανά τον κόσμο προορισμούς ενισχύεται από την πρόσφατη ανάδειξή του ως “World’s Best Golf Venue” στα World Golf Awards 2023 και η διάκριση στην πρώτη δεκάδα των “Top 100 World Resorts” του Golf World.

Πολλές και σημαντικές νέες πτήσεις για την Καλαμάτα

H νέα πτήση της Air France από το Παρίσι, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, ανήκει στις νέες συνδέσεις του αεροδρομίου της Καλαμάτας και είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σ’ αυτές ανήκουν και οι νέες εβδομαδιαίες πτήσεις της Volotea από τη Λιλ και τη Λιόν που θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Από την 1η Ιουνίου το Ηράκλειο θα συνδέεται με την Καλαμάτα με τη νέα πτήση της Aegean-Olympic Air δυο φορές την εβδομάδα, θα δώσει τη δυνατότητα στους τουρίστες των δύο προορισμών να επεκτείνουν τη διαμονή τους και να γνωρίσουν και τα δύο μέρη. Στις 4 Απριλίου θα αρχίσουν οι πτήσεις από την Αθήνα, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα για πολλαπλές συνδέσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω του δικτύου της Aegean Airlines και της Star Alliance. Παράλληλα, οι πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πολλοί και σημαντικοί προορισμοί συνδέονται πλέον με την Καλαμάτα μέσω διαφόρων αεροπορικών εταιρειών. Η συχνότητα των πτήσεων της Condor  για τη φετινή χρονιά από τη Φρανκφούρτη θα αυξηθεί. Η Aegean πετά από Μόναχο, Κοπεγχάγη και Ελσίνκι. Η Easyjet από Λονδίνο. Η Transavia από Άμστερνταμ και Παρίσι. Η Austrian Airlines από Βιέννη. Η Ryanair από Βιέννη, Μπέργκαμο και Λονδίνο. Η Swiss από Γενεύη. Η Discover από Μόναχο. Η British Airways από Λονδίνο. Η Jet2 από Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ. Τέλος, η Eurowings από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, ότι μόλις το 11% των ταξιδιωτών με τις απευθείας πτήσεις της Καλαμάτας, κατευθύνεται για διαμονή στα ξενοδοχεία της Costa Navarino. Οι υπόλοιποι διαχέονται στη γύρω περιοχή.

Το 2024 αποτελεί δυναμική σεζόν

Στην Καλαμάτα παρουσιάζεται μια σημαντική δυναμική. Αυτό αποτυπώνεται και στο τουριστικό συγκρότημα του Costa Navarino, καθώς αναμένει και αυτό μια δυναμική σεζόν. η οποία ξεκινά από τον Φεβρουάριο. Η φετινή χρονιά αποτελεί την πρώτη πλήρη σεζόν για το υπερπολυτελές Mandarin Oriental, Costa Navarino. Αυτό έχει ενισχύσει τις επιλογές διαμονής που περιλαμβάνουν το W Costa Navarino, The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort. Το 2024 σηματοδοτεί την περαιτέρω ανάπτυξη της οικιστικής κοινότητας των Costa Navarino Residences, καθώς και την πρώτη πλήρη σεζόν για τη Navarino Agora. Η Agora αυτή είναι ανοικτή για όλους εκείνους που ζουν ή επισκέπτονται τη Μεσσηνία.

Η νέα σεζόν για το ξενοδοχείο Westin έρχεται στις 18 Φεβρουαρίου, με πλήθος δραστηριοτήτων, με οργανωμένα πακέτα για τα τριήμερα της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου. Επίσης,  σε συνεργασία με το κορυφαίο CIA (Culinary Institute of America) διοργανώνει και ένα πενθήμερο πρόγραμμα (6-10/03) με περιορισμένες θέσεις, όπου θα καλωσορίσει τους φίλους της μαγειρικής. Παιδιά κι ενήλικες που αγαπούν το μπάσκετ έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν στο ΝΒΑ Βasketball School που θα ξεκινήσει μέσα στη χρονιά, ενώ οι μικροί φίλοι του ποδοσφαίρου θα εξασκηθούν το καλοκαίρι στο FC Bayern Football Camp. Επιπλέον, παρέχεται στους επισκέπτες η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 17 γήπεδα τένις, padel και pickleball στο Mouratoglou Tennis Center.

Νέες βίλες στο Mandarin Oriental

Την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το ξενοδοχείο Mandarin Oriental. Μέσα στη χρονιά θα παρουσιάσει 5 νέες βίλες 3 υπνοδωματίων και τη νέα Royal Villa 5 υπνοδωματίων. Η Royal Villa εκτείνεται σε 1.095τ.μ. εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, φιλοξενώντας μέχρι 12 άτομα. Ακόμη, φέτος στο Spa ξεκινά μια σειρά νέων υπηρεσιών περιποίησης και ευεξίας, καθώς και το καινούργιο Kids Club με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Το The Romanos, a Luxury Collection Resort ξεκινά τη λειτουργία του στις 25 Απριλίου. Το W Costa Navarino ξεκινά τη λειτουργία του στις 3 Μαΐου. Κατά την έναρξη αυτή θα υπάρχουν πολλά events και πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων γύρω από τη μουσική, τα θαλάσσια σπορ, την ευεξία και τη γαστρονομία. Η σεζόν ξεκινάει με το «Wellness Sound Weekend»  που συνδέει τη μουσική με την ευεξία, ενώ θα ακολουθήσει το φεστιβάλ «Chefs on Fire» με καταξιωμένους Έλληνες σεφ, που θα παρουσιάσουν μια καινοτόμα και δημιουργική προσέγγιση στην τοπική κουζίνα.

Πουλήθηκαν οι μισές κατοικίες του Valley Greens

Πρόσφατα στην οικιστική κοινότητα της Costa Navarino, προστέθηκε η Valley Greens από την οποία έχουν ήδη πωληθεί οι μισές κατοικίες Οι αγοραστές είναι κατά το ήμισυ Έλληνες και οι υπόλοιποι Βορειοευρωπαίοι. Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η νέα γειτονιά έχει θέα τους ελαιώνες και το Ιόνιο Πέλαγος και περιλαμβάνει κατοικίες semi-detached δύο και τριών υπνοδωματίων καθώς και κατοικίες detached, οι οποίες παραδίδονται «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key).

Φέτος και η γειτονιά Rolling Greens στο Navarino Dunes θα υποδεχθεί τους ιδιοκτήτες της. Άξιο αναφοράς είναι ότι όσοι από τους επισκέπτες της Costa Navarino θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας κατοικίας, θα έχουν προσεχώς στη διάθεσή τους μία συλλογή από βίλες προς ενοικίαση.

Πολλές επιλογές για τους τουρίστες

Την 1η Απριλίου θα ανοίξει προς υποδοχή κοινού η Navarino Agora, στην Costa Navarino που εγκαινιάστηκε πέρυσι. Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, φεστιβάλ ταινιών, εκθέσεις μόδας και πολλές ακόμη δράσεις θα γεμίσει τη φετινή σεζόν.

Ταυτόχρονα, φιλοξενεί πάνω από 20 καταστήματα με είδη ένδυσης, υπόδησης και beachwear, αξεσουάρ, οπτικά, κοσμήματα, βιβλία, προϊόντα ομορφιάς και υγείας, καθώς επίσης εστιατόρια, street food, έναν θερινό κινηματογράφο και χώρους ψυχαγωγίας.

Μια πληθώρα αυθεντικών εμπειριών προσφέρονται στους επισκέπτες της Costa Navarino και τους κατοίκους των Costa Navarino Residences ανάμεσα από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν. Οι εμπειρίες αυτές τους φέρνουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά, τη γαστρονομία και τη Μεσσηνιακή φύση. Επίσης, έχουν στη διάθεσή τους πλήθος θαλάσσιων αθλημάτων, όπως kitesurfing, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, yachting.

 

Πηγή: news247.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης