Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Οι αφίξεις στη Σίφνο σημειώνουν ρεκόρ στον τουρισμό και το Conde Nast Traveller την υμνεί

Οι αφίξεις στη Σίφνο σημειώνουν ρεκόρ στον τουρισμό και το Conde Nast Traveller την υμνεί

Oι προβλέψεις για τη Σίφνο το φετινό καλοκαίρι επιβεβαιώθηκαν. Ο τουρισμός πήγε θαυμάσια σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ αφίξεων.

Τα διεθνή μέσα αναδεικνύουν τους γαστρονομικούς «θησαυρούς»της Σίφνου προτείνοντας το Κυκλαδίτικο νησί της αρμονίας για ξεχωριστές εμπειρίες τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το Conde Nast Traveller, θεωρεί τη Σίφνο ως το πιο «νόστιμο» νησί της Ελλάδας.

Επιπλέον σύμφωνα με το Low Season Traveller, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό για διακοπές εκτός υψηλής σεζόν, η Σίφνος αναγνωρίζεται ως το ιδανικό νησί των Κυκλάδων για οικογένειες μέσα από τους χαλαρωτικούς ρυθμούς της, τις αμμώδεις ακτές, την εξαιρετική τοπική κουζίνα, τις παιδικές χαρές και το πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μετά από προγραμματισμένη δημοσιογραφική επίσκεψη του Δήμου Σίφνου προέκυψε ένα τετρασέλιδο αφιέρωμα, το οποίο αναφέρεται ειδικά στη διεξαγωγή του 15ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» το διάστημα 14-16 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου. Στη διοργάνωση αυτή υπάρχει μια συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σίφνου. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι μια γιορτή γεύσεων και παραδόσεων με τη συμμετοχή 25 συλλόγων από τις Κυκλάδες και όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη «Το κάλεσμά μας για αυθεντικές διακοπές στη Σίφνο έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από Έλληνες και διεθνείς ταξιδιώτες. Παρά τις ιδιαιτερότητες της φετινής σεζόν στην Ελλάδα, η Σίφνος “έσπασε” τέσσερα διαδοχικά ρεκόρ σημειώνοντας τις υψηλότερες αφίξεις σε ορίζοντα δεκαετίας για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο με συνολική αύξηση 6,7% συγκριτικά με πέρυσι. Οι προβλέψεις για τον Σεπτέμβριο είναι εξίσου ενθαρρυντικές, καθώς το καθιερωμένο φεστιβάλ μας αλλά και συνεδριακές δράσεις συμβάλλουν στην επιμήκυνση της σεζόν». Σημειώνεται πως η Σίφνος «φιλοξένησε» από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών με θέμα «Ενισχύοντας το έξυπνο, βιώσιμο και ανθεκτικό αγροτικό οικοσύστημα».

 

Πηγή: newsit.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης