Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Ποιο είναι το ακατοίκητο νησί κοντά στην Αθήνα με τις υπέροχες παραλίες

Ποιο είναι το ακατοίκητο νησί κοντά στην Αθήνα με τις υπέροχες παραλίες

H Ελλάδα εκτός από τα μεγάλα και γνωστά νησιά έχει και άλλα που λίγοι τα γνωρίζουν. Υπάρχουν κάποιες μικρές νησίδες οι οποίες δεν είναι γνωστές στους πολλούς, έχουν όμως τη δική τους ιστορία. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με το Εγγλεζονήσι. Πρόκειται για ένα ελληνικό νησί που στην πραγματικότητα έχει κι άλλα ονόματα όπως για παράδειγμα Γάιδαρος ή Κτυπονήσι. Αντικρίζοντας αυτό το νησάκι καταλαβαίνουμε αμέσως ότι δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια ομορφιά.

Είναι ένα παραδεισένιο και μικρό νησάκι της Χαλκίδας με κρυστάλλινα νερά που σε μαγνητίζουν και σε προκαλούν να βουτήξεις. Αυτό το μικρό νησάκι παρόλο που είναι άσημο νιώθεις ότι είσαι σε έναν εξωτικό προορισμό. Αυτό που σίγουρα θα σε ταξιδέψει είναι ένα ταξίδι από ψηλά. Επίσης, αν κάνεις μια βόλτα με σκάφος με πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστη.

Τι μπορεί όμως να δει όποιος επισκέπτεται το Εγγλεζονήσι; Πρόκειται για μια καταπράσινη, ακατοίκητη νησίδα, με την πλούσια βλάστηση κυρίως πεύκα τα οποία καταλήγουν στο νερό. Τα χαρακτηριστικά, ανοιχτογάλανα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου από τα οποία βρέχεται συνθέτουν ένα σκηνικό που μοιάζει με Μπαχάμες, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα περιμέναμε να κρύβεται τόσο κοντά μας.

Το Εγγλεζονήσι έχει δύο μικρούς λόφους, στην κορυφή του ενός εκ των οποίων έχει χτιστεί ένα λευκό εκκλησάκι, του Αγίου Νικολάου του Νέου. Κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου, οι ντόπιοι στήνουν γιορτή έξω από το ναό, με φαγητό και χορό ακριβώς μετά τη θεία λειτουργία. Εκείνη την ημέρα η τοποθεσία γεμίζει με επισκέπτες που καταφθάνουν με καΐκια από το μικρό λιμανάκι της Δροσιάς. Επίσης αν καταφέρει κάποιος να προσεγγίσει το λόφο θα μπορέσει να βουτήξει σε μια από τις τρεις παραλίες με την ψιλή άμμο. Επιπλέον, διαθέτει διάφορα σημεία για καταδύσεις.

 

Πηγή: ratpack.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης