Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Η επιθυμία των Ελλήνων να ταξιδέψουν παραμένει ισχυρή και φέτος, με ιδιαίτερη έμφαση στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2024. Σύμφωνα με τις κρατήσεις της AEGEAN, πολλοί εκμεταλλεύονται την αργία της Δευτέρας για να οργανώσουν αποδράσεις, τόσο σε προορισμούς εξωτερικού όσο και εσωτερικού, επιβεβαιώνοντας τη γενικότερη τάση των τελευταίων 18 μηνών, όπου τα ταξίδια βρίσκονται στην κορυφή των καταναλωτικών επιλογών. Η AEGEAN, αναγνωρίζοντας αυτή την αυξημένη ζήτηση, έχει ενισχύσει το δίκτυό της με περισσότερες πτήσεις και θέσεις, σε σχέση με την περσινή χρονιά, για να εξυπηρετήσει τον αυξημένο όγκο ταξιδιωτών.

Προορισμοί εσωτερικού

Οι κορυφαίοι προορισμοί εσωτερικού που προτιμούν οι Έλληνες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις κρατήσεις της AEGEAN, είναι:

– Από την βάση της Αθήνας: Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδος, Μυτιλήνη, Ζάκυνθος

– Από την βάση της Θεσσαλονίκης: Χίος, Ηράκλειο, Ρόδος, Μυτιλήνη, Κως

Οι πτήσεις από την Αθήνα παρουσιάζουν πληρότητα που ξεπερνά το 70%, ενώ από τη Θεσσαλονίκη φτάνει το 80%, με αυξήσεις 10-20% συγκριτικά με το 2023. Η αργία του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου, αν και φέτος πέφτει Σάββατο, επηρεάζει θετικά την κίνηση από τη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας τη ζήτηση για ταξίδια.

Προορισμοί εξωτερικού

Οι δημοφιλέστεροι εξωτερικοί προορισμοί από τις βάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι:

– Από την Αθήνα: Μαδρίτη, Βενετία, Νίκαια, Παρίσι, Βαρκελώνη

– Από την Θεσσαλονίκη: Ρώμη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Αννόβερο, Άμστερνταμ

Η πληρότητα των πτήσεων από την Αθήνα ξεπερνά το 80%, ενώ από τη Θεσσαλονίκη φτάνει στο 85%, καταγράφοντας σημαντικές αυξήσεις συγκριτικά με το 2023. Οι αναχωρήσεις κορυφώνονται από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου για την Αθήνα και από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη, ενώ η επιστροφή αναμένεται από το απόγευμα της 28ης έως το μεσημέρι της 29ης Οκτωβρίου.

Για όσους επιλέγουν να ταξιδέψουν με γκρουπ, δημοφιλείς προορισμοί είναι η Λισαβόνα, η Ρώμη, το Μαρόκο και το Παρίσι, ενώ αυξημένο ενδιαφέρον παρατηρείται και για πιο μακρινούς προορισμούς εκτός Ευρώπης. Τα νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Αμπού Ντάμπι και από Θεσσαλονίκη προς Άμστερνταμ ξεκινούν με υψηλές πληρότητες στις 27 και 28 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Η Κωνσταντινούπολη κερδίζει επίσης έδαφος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, καθώς η AEGEAN σημειώνει αύξηση 50% στην επιβατική κίνηση προς την Τουρκία το 2024, με περισσότερους από 400.000 επιβάτες να αναμένεται να ταξιδέψουν φέτος.

Πηγή: imerisia

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης