Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Ρεκόρ διανυκτερεύσεων για την ΕΕ στις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις – Ελληνικές περιφέρειες που αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες

Ρεκόρ διανυκτερεύσεων για την ΕΕ στις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις – Ελληνικές περιφέρειες που αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες

Στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι οι διανυκτερεύσεις στο γ΄ τρίμηνο του 2023 έγινε μια αύξηση των διανυκτερεύσεων στην ΕΕ κατά 13,4%. Στο β’ τρίμηνο του 2023 ήταν η Αττική που αποτέλεσε το δημοφιλέστερο προορισμό της Ελλάδας με μικρή διαφορά από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Το 2023 παρατηρήθηκε νέα αύξηση στις διανυκτερεύσεις με βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσαν στην Eurostat  οι μεγάλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες Airbnb, Booking, Expedia Group και TripAdvisor. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι διανυκτερεύσεις στο γ΄ τρίμηνο του 2023 σε ετήσια βάση στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 13,4% και ξεπέρασαν τα 309 εκατομμύρια.

 

 

 

 

 

 

 

Μεγάλη αύξηση και στο 9μηνο

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις συνέχισαν να είναι περισσότερες σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, καταγράφοντας νέα μηνιαία επίπεδα – ρεκόρ:

  • 115,7 εκ. τον Ιούλιο, με ετήσια αύξηση 10,7%
  • 124,7 εκ. τον Αύγουστο, με αύξηση 11,7%και
  • 69,1 εκ. τον Σεπτέμβριο με άνοδο 21,6%.

Οι διανυκτερεύσεις στο σύνολό τους για το 9μηνο του 2023, ανήλθαν σε 546,2 εκ., καταγράφοντας αύξηση 11,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 και 28,9% σε σχέση με το 9μηνο του 2019.

Η Ανδαλουσία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην ΕΕ

Η Eurostat, παρουσιάζει στοιχεία για τις διανυκτερεύσεις με βραχυχρόνια μίσθωση για τις περιφέρειες της ΕΕ κατά το β’ τρίμηνο του 2023. Τα σχετικά στοιχεία δίνονται από τις πλατφόρμες ένα τρίμηνο μετά όσον αφορά τα συνολικά στοιχεία για τις χώρες.

Τα στοιχεία αυτά επισημαίνουν ότι κορυφαίοι προορισμοί στο β’ τρίμηνο πέρυσι ήταν οι περιφέρειες Ισπανίας, Κροατίας και Γαλλίας.

Η Ανδαλουσία της Ισπανίας αποτέλεσε τη δημοφιλέστερη περιφέρεια για βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσα από τις πλατφόρμες με 7,1 εκ. Διανυκτερεύσεις. Την ακολούθησαν η κροατική Jadranska Hrvatska με 6,5 εκ. και τη γαλλική Île με 5,8 εκ.

Στις 20 κορυφαίες περιφέρειες, οι 7 είναι ισπανικές, 5 είναι γαλλικές και ιταλικές, 2 πορτογαλικές και 1 κροατική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην Ελλάδα πρωταθλήτρια η Αττική

Ως πρωταθλήτρια στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στο β’ τρίμηνο του 2023 η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την Αττική με 1,7 εκ. διανυκτερεύσεις. Ακολουθήθηκε με βραχεία κεφαλή από το Νότιο Αιγαίο με 1,67 εκ. διανυκτερεύσεις, την Κρήτη με 1,36 εκ. και τα Ιόνια Νησιά με 1,22 εκ.

Πηγή: imerisia.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης