Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

TOP οδικοί προορισμοί στην Ελλάδα

TOP οδικοί προορισμοί στην Ελλάδα

Στην εκπομπή News Room με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Μάκη Προβατά μιλήσαμε για οδικούς προορισμούς που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος φέτος για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Με την αύξηση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων οι Έλληνες όλο και περισσότερο επιλέγουν ηπειρωτικούς προορισμούς όπως είναι οι περιοχές της νότιας Πελοποννήσου, συγκεκριμένα η  Μάνη με τα γραφικά χωριά της (Αρεόπολη, Στούπα, Καρδαμύλη, Κορώνη, Μεθώνη), άλλες περιοχές όπως είναι το Γαλαξίδι, η Λευκάδα, η Πρέβεζα, η Πάργα με το ιστορικό κάστρο καθώς και τα μαγευτικά Σύβοτα. Η Πιερία που είναι ένας υπέροχος προορισμός που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι τρίτη στην Ελλάδα σε απορρόφηση κοινωνικού τουρισμού, μαζί με την Χαλκιδική και την Εύβοια.

Επίσης, ανοδική πορεία παρατηρείται στον οδικό τουρισμό της Ελλάδας προερχόμενη κυρίως από χώρες των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία) και την Κεντρική Ευρώπη. Τους προορισμούς που επιλέγουν είναι η Χαλκιδική, η Θάσος, η Καβάλα, η Κατερίνη, η Πρέβεζα και η Πάργα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.