Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Βάθεια: Η πυργοπολιτεία στη Μάνη

Βάθεια: Η πυργοπολιτεία στη Μάνη

Στη καρδιά της Λακωνικής Μάνης, η Βάθεια αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου προσφέροντας ένα ταξίδι σε εποχές οπού οι κάτοικοι της αμύνονταν τους επίδοξους εισβολείς, οχυρωμένοι στα επιβλητικά οχυρωματικά πυργόσπιτα τους.

Η Βάθεια είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς και σίγουρα ο πιο φωτογραφημένος σε ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη.
Ο οικισμός της Βάθειας όπως ξεπροβάλει ξαφνικά σε μία από τις στροφές του δρόμου, μοιάζει με ακρόπολη χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου ενώ βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από την θάλασσα προσφέροντας έτσι μοναδική θέα προς τη Μεσόγειο θάλασσα.

Η Βάθεια βρίσκεται στην καρδιά της Λακωνικής Μάνης. Απέχει κάτι λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη και κάτι περισσότερο από 30 χιλιόμετρα από την Αρεόπολη. Μοιάζει να’ ναι ένα μέρος όπου ο χρόνος έχει σταματήσει. Περπατώντας στα σοκάκια της, ανάμεσα σε μισογκρεμισμένους αλλά και αναπαλαιωμένους Πύργους, εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί πως μπορεί ήταν η ζωή σε ένα οχυρωμένο οικισμό σαν κι αυτό αιώνες πριν. Οι πύργοι, τα σπίτια, οι εκκλησίες, τα παλιά λιοτρίβια, τα σοκάκια είναι το ένα κομμάτι που θα εντυπωσιάσει τον ταξιδιώτη. Το άλλο είναι η θέα που θα απολαύσει σ’ αυτόν τον λόφο που στέκει στρυμωγμένος ο οικισμός. Από τη μία τα άγρια βουνά, από την άλλη οι ακτές της Λακωνίας, με τους μικρούς γραφικούς κολπίσκους και τ’ ακρωτήρια.

Δείτε τη Βάθεια εδώ :

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης