Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Η Ελλάδα προβάλλεται από τον ΕΟΤ στο βρετανικό κοινό ως ιδανικός προορισμός για τουρισμό περιπέτειας

Η Ελλάδα προβάλλεται από τον ΕΟΤ στο βρετανικό κοινό ως ιδανικός προορισμός για τουρισμό περιπέτειας

Κατά τη διάρκεια του ATAS Conference 2023 συμμετείχε το Γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας για να ενισχυθούν οι επαφές με την βρετανική αγορά. Επίσης, παράλληλα πραγματοποίησε πλήθος επαγγελματικών επαφών με φορείς της βρετανικής αγοράς τουρισμού περιπέτειας.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε για πρώτη φορά στο διήμερο συνέδριο – Β2Β workshop της ATAS (Association of Touring and Adventure Suppliers). Το συνέδριο αυτό έλαβε χώρα στο Liverpool του Ηνωμένου Βασιλείου (10 & 11 Οκτωβρίου 2023) και είχε στόχο να αναδειχθεί και να προβληθεί στο βρετανικό κοινό η Ελλάδα ως ιδανικού προορισμού για τουρισμό περιπέτειας.

Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο επίσημος χορηγός της εκδήλωσης υποδοχής, ήταν ο ΕΟΤ. Η πρώτη αυτή μέρα σύμφωνα με αναφορά σε σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής και ελληνικών γεύσεων. Έτσι, οι συμμετέχοντες ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε workshops για το ελληνικό ελαιόλαδο και τα ελληνικά κρασιά.

Όταν μιλάμε για το ATAS Conference 2023 αναφερόμαστε σε ένα θεματικό συνέδριο, το οποίο είχε τη συμμετοχή 218 εξειδικευμένων ταξιδιωτικών πρακτόρων, από την περιοχή του Λίβερπουλ, αλλά και ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο συμμετείχαν Travel counsellors, Travelsophers, Personal Travel Agents, πράκτορες τουρισμού πολυτέλειας (Luxury Holidays, Designer travel κ.λπ.) αλλά και εκπρόσωποι σημαντικών ταξιδιωτικών ομίλων, όπως οι Hays Travel και Barrhead Travel.

Οι Βρετανοί ΤΟs επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο επικεντρώθηκε σε νέους προορισμούς τους οποίους θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν στο πελατολόγιο τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στοχεύοντας στον outdoor τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου κατά την άνοιξη 2024, πραγματοποιήθηκε κλήρωση με έπαθλο ένα fam trip, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου. Η Carol Shoesmith, Award Winning Personal Travel Expert του Designer Travel αναδείχθηκε νικήτρια της κλήρωσης.

 

Πηγή: imerisia.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης