Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Ποια μέρη απέσπασαν άριστα από τους τουρίστες τη φετινή σεζόν

Ποια μέρη απέσπασαν άριστα από τους τουρίστες τη φετινή σεζόν

Ο τουρισμός αποτέλεσε μεγάλο στοίχημα για όλους. Τελικά κάποιοι αναδείχτηκαν νικητές. Η Χαλκιδική, η Νάξος και η Πάρος έχουν επιπλέον λόγους να χαμογελούν, καθώς οι τουρίστες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το ταξίδι τους στον κάθε τόπο ξεχωριστά και δεν το έκρυψαν.

Για μια σειρά από νησιά και πόλεις της χώρας ο τουρισμός αποτέλεσε τη μεγαλύτερη δεξαμενή εσόδων και για τη φετινή σεζόν. Οι τουρίστες λίγο πριν μπει ο Οκτώβριος, κάνουν απολογισμό βαθμολογούν και οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα. Όπως προκύπτει από τις βαθμολογίες, τρία μέρη που κέρδισαν το στοίχημα της σεζόν και με το παραπάνω ήταν η Χαλκιδική, η Νάξος και η Πάρος. Ο μέσος δείκτης ικανοποίησης άγγιξε το 90%. Αυτά τα στοιχεία όμως συλλέχθηκαν ενώ οι αφίξεις δεν έχουν σταματήσει.

Οι Επιδόσεις των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική τη φετινή χρονιά είναι σε επίπεδο πρωταθλητισμού, καθώς οι τουρίστες έδωσαν υψηλές βαθμολογίες, και τοποθέτησαν την περιοχή στην κορυφαία θέση έναντι ανταγωνιστικών αγορών για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2023. Οι υψηλές αυτές βαθμολογίες αφορούσαν κυρίως την κατηγορία φαγητό – ποτό.

Το Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, το μοντέλο «Ήλιος και Θάλασσα» συνδυασμένο με τις παροχές των καταλυμάτων και το καλό φαγητό αποτέλεσαν στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Χαλκιδική και κερδίζουν τους περισσότερους τουρίστες. Ο γενικός δείκτης ικανοποίησης των επισκεπτών από τις αρχές του έτους μέχρι και τέλη Αυγούστου άγγιξε κατά μέσο όρο το 87%.

Στο διάστημα αυτό, από τη μία υπήρχαν ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί που εντάχθηκαν στο γενικό δείκτη ικανοποίησης. Από την άλλη όμως, η Χαλκιδική βρέθηκε στην δεύτερη θέση μαζί με την Πάρο, ενώ η Νάξος στην πρώτη με μέσο δείκτη 89%.

 

Οι επισκέπτες που διέμειναν στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής εξέφρασαν υψηλό ποσοστό ικανοποίησης (86%) παράλληλα και κατά τον Αύγουστο. Οι τουρίστες έβαλαν βαθμολογία δίνοντας «άριστα» συγκριτικά με αντίστοιχους δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μαγιόρκα και η Μαρμπέγια της Ισπανίας, το Μπόντρουμ και η Αττάλεια της Τουρκίας, το Ρίμινι της Ιταλίας και η Ίστρια.

Η Χαλκιδική συγκρινόμενη ακόμη και με τα ξενοδοχεία των ελληνικών προορισμών, βρίσκεται στην δεύτερη και τρίτη θέση σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες καθώς η Νάξος και η Πάρος συγκεντρώνουν υψηλότερες βαθμολογίες για τον φετινό Αύγουστο. Για την κατηγορία φαγητό-ποτό όμως η Χαλκιδική διατηρεί τα σκήπτρα καθώς εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της, εγχώριους και μη, με τις μοναδικές γεύσεις του τόπου.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής για την κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής αξιολογήθηκαν με ποσοστό 87%, ίδιο με εκείνο του Μπόντρουμ και του Ρίμινι. Ακολούθησε η Αττάλεια με ποσοστό 86%, η Ίστρια με 84%, η Μαγιόρκα με 83%, ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Μαρμπέγια με 82%.

Η Χαλκιδική και το Ρίμινι με ποσοστό 88% κατέλαβαν την πρώτη θέση για την κατηγορία δωματίου. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Μαρμπέγια με 86% ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το Μπόντρουμ με 85%. Τις υπόλοιπες θέσεις με την εξής σειρά κατέλαβαν η Αττάλεια η οποία συγκέντρωσε 84% και η Μαγιόρκα 81% ενώ η Ίστρια 79%. Αναφορικά με το βαθμό εξυπηρέτησης η Χαλκιδική κρατά και πάλι τα σκήπτρα με ποσοστό 92%, ακολουθεί το Ρίμινι με 90% και η Μαρμπέγια με 89%.

Όσον αφορά την καθαριότητα, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Ρίμινι με 95%, τη δεύτερη θέση η Χαλκιδική με ποσοστό 94%, την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Αττάλεια με 90% ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται το Μπόντρουμ με 83%.

Η Χαλκιδική βρίσκεται στην πρώτη θέση και για την κατηγορία φαγητού-ποτού με ποσοστό που διαμορφώνεται στο 88%, ακολουθεί το Μπόντρουμ με 86% και τέλος είναι η Αττάλεια με 85%.

Τέλος, όσον αναφορά την τοποθεσία, η Χαλκιδική κατατάσσεται από τους τουρίστες στην τελευταία θέση έναντι των άλλων προορισμών με ποσοστό 88%. Στον αντίποδα αυτής βρίσκεται το Ρίμινι με 94% κερδίζοντας τα πρωτεία στην συγκεκριμένη κατηγορία. Ακολουθεί το Μπόντρουμ με 91%, η Μαρμπέγια και η Ίστρια με 90%.

 

Πηγή: newsit.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης