Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Ποιο ελληνικό νησί προβλήθηκε από το εξωτερικό

Ποιο ελληνικό νησί προβλήθηκε από το εξωτερικό

Πολλά ήταν τα νησιά που το φετινό καλοκαίρι πλημμύρισαν από κόσμο. Αυτή η αύξηση των τουριστών κατέστησε τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να εμφανίζονται ικανοποιημένοι. Ένα νησί που ξεχώρισε ήταν η Σύρος κάνοντάς τους να μη σταματούν να κάνουν σχέδια για το μέλλον.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ολοκλήρωσε τον Αύγουστο τον πρώτο κύκλο διαδικτυακών επαφών προκειμένου να γίνει προβολή του νησιού σε επιλεγμένους δημοσιογράφους και bloggers από το εξωτερικό. Οι αγορές ενδιαφέροντος όπως οι αγγλόφωνες (Βρετανία, ΗΠΑ) και νέες όπως το Ισραήλ, η προσβασιμότητα της Σύρου μέσω κυρίως του αεροδρομίου της Μυκόνου που είναι πλησιέστερο, αλλά και η ανταπόκριση του κοινού στο οποίο απευθύνονται και τα ειδικά ενδιαφέροντά τους αποτέλεσαν τα κριτήρια επιλογής των δημοσιογράφων και των bloggers.

Την ίδια στιγμή δόθηκε έμφαση σε δύο θεματικά πεδία. Αυτά έχουν να κάνουν, αφενός με το Remote working και αφετέρου με τον γαμήλιο τουρισμό. Και τα δύο εξίσου συμβάλουν τόσο σε επίπεδο επέκτασης της τουριστικής περιόδου όσο και της αύξησης των εσόδων.

Για να γίνουν αυτά, αρχικά έπρεπε να αποσταλεί πρόσκληση με συνοδευτικό πληροφοριακό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό. Όλο αυτό θα ήταν σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο στρατηγικό πλάνο της εταιρίας Toposophy. Η αποστολή αυτής της πρόσκλησης ήταν απαραίτητη ώστε πριν τη συνάντηση να υπάρχει πλήρης ενημέρωση του προσκεκλημένου συνομιλητή.

Οι συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Παναγιώτη Κουταβά στο σύνολό τους ήταν δέκα. Σε αυτές συμμετείχε και ο επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων του Δήμου Νότης Μαρτάκης. Ακόμα δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες για το νησί. Επίσης,  απευθύνθηκε από τον κ. Κουταβά πρόσκληση επιτόπιας επίσκεψης για εξερεύνηση των σημείων ενδιαφέροντος κάθε συνομιλητή. Έως τα τέλη Οκτωβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα ταξίδια εξοικείωσης. Ο νέος κύκλος επαφών έχει αρχίσει ήδη. Σε αυτούς θα συμπεριληφθούν και ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης