Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Ποιος προορισμός έχει ζήτηση και τις 4 εποχές και ποιο μήνα έχει μεγαλύτερη ζήτηση

Ποιος προορισμός έχει ζήτηση και τις 4 εποχές και ποιο μήνα έχει μεγαλύτερη ζήτηση

Η φετινή σεζόν είναι αμφιλεγόμενη για τον ελληνικό τουρισμό. Πολλοί δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί κατέγραψαν σημαντική πτώση στις εισροές. Στην αντίθετη πλευρά όμως βρίσκεται η Ήπειρος η οποία ανήκει αναμφίβολα στους «κερδισμένους» του καλοκαιριού. Πιο συγκεκριμένα από την Ήπειρο την πληρότητα των καταλυμάτων κέρδισε η Πάργα, η οποία τον Αύγουστο άγγιξε  το 98% και όπως όλα δείχνουν, ακολουθεί ένας πολύ καλός Σεπτέμβριος με την πληρότητα να κυμαίνεται στο 90%.

Προσβασιμότητα

Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί η εύκολη οδική πρόσβαση από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη καθώς και από τις χώρες των Βαλκανίων. Οι επισκέπτες έχουν βάλει την Πάργα «ψηλά» στις προτιμήσεις τους. Αυτή η αλλαγή στις τουριστικές προτιμήσεις οφείλεται στη διεύρυνση των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Ακτίου, στην καλή ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και στην «προσγείωση» των τιμών. Όλα αυτά όμως σε συνδυασμό φυσικά με το γραφικό τοπίο και τις κρυστάλλινες παραλίες. Αυτή η προτίμηση για την Πάργα δεν αφορά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι επιλογές

Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες του φθινοπώρου καθιστούν την Πάργα έναν ιδανικό προορισμό για εναλλακτικό τουρισμό, όπως ράφτινγκ στον Αχέροντα, καταδύσεις, ιππασία και πεζοπορία. Ο Δήμος Πάργας με στόχο την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού,  υπέβαλε πρόταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος που αφορά την «Δημιουργία διαδρομών πεζοπορίας στον Δήμο Πάργας» ύψους 1.595.000 €. Το έργο αυτό θα έχει συνολικό μήκος 42 χιλ. Η πρόταση έχει να κάνει με την δημιουργία περιπατητικών διαδρομών μήκους 27χλμ στην ΔΕ Φαναρίου και 15χλμ στην ΔΕ Πάργας. Επίσης, περιλαμβάνει την διαμόρφωση των μονοπατιών, καθώς και τις απαραίτητες υποδομές (τοιχία, παγκάκια, κιόσκια, πλακοστρώσεις κ.α.) οι οποίες θα τις καταστήσουν επισκέψιμες από τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες.

Εναλλακτικός τουρισμός

Ο Δήμος Πάργας επιδιώκει την ενίσχυση του τουρισμού μέσω της προσφοράς αυθεντικών «βιωματικών» διακοπών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε όλες τις κοινότητες. Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξει περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, καθώς και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτει. Για την επίτευξη αυτής της ενίσχυσης, γίνεται προσπάθεια επέκτασης του έργου κατασκευής της Κύριας Διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή), από την Πρέβεζα στην Πάργα, για το οποίο εγκρίθηκε η δημοπράτηση με προϋπολογισμό  3.661.904,95€ , και σε ιστορικές περιοχές της Πάργας όπως το Νεκρομαντείο κ.α.

Προσδοκίες του Δήμου

Ο δήμαρχος κ. Νίκος Ζαχαριάς σε ομιλία του αναφέρει τα εξής: «Στόχος μας είναι η τουριστική αξιοποίηση ολόκληρου του Δήμου. Να αναδειχτούν οι ομορφιές κάθε περιοχής ,όπως ο Αχέροντας, το Νεκρομαντείο που αποτελεί σημαντικό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας, τα χωριά με τις πλατείες και τα καφενεία τους, που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να «βιώσει» την επίσκεψη στον τόπο μας με πιο εναλλακτικό και αυθεντικό τρόπο σε κάθε εποχή».

 

Πηγή: newsit.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διαβάστε επίσης