• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content

Ανάφη: Το νησί των Αργοναυτών

Ανάφη


Η Ανάφη, τόπος εξορίας στο καιρό του Μεσοπολέμου, τόπος ηρεμίας τον καιρό ειρήνης, κερδίζει τα τελευταία χρόνια ολοένα έδαφος στις συνειδήσεις των ταξιδιωτών.

Υπάρχουν δυο εκδοχές που αναφέρονται στην προέλευση του ονόματος του νησιού, η μία συνδέεται με τον μύθο των Αργοναυτών, που σύμφωνα με τον οποίο, καθώς οι Αργοναύτες επέστρεφαν από την εκστρατεία και ενώ κινδύνευαν από μια τρομερή τρικυμία, φάνηκε μπροστά τους και γι’ αυτό το ονόμασαν το ονόμασαν Ανάφη. Η άλλη εκδοχή έγκειται στην ανυπαρξία φιδιών στο νησί (Αν-όφις)!

 

 Booking.com

Πρωτεύουσα του νησιού και μοναδικό χωριό, Χώρα Ανάφης, χτισμένο στα ερείπια βενετσάνικου κάστρου, με ολόλευκα θολωτά σπίτια και στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Αξιόλογες στην Χώρα, είναι οι εκκλησίες που πρέπει να επισκεφτείτε, Αγίου Σπυρίδωνα, Κοίμησης της Θεοτόκου, Σταυρού, Αγίου Νικολάου και Αγίων Αναργύρων.

Το όρος Κάλαμος έχει ύψος 460μ. και αποτελεί πρόκληση για τους αναρριχητές. Στην κορυφή βρίσκεται η μονή της Παναγίας Καλαμιώτισσας, που πήρε αυτό το όνομα, γιατί η εικόνα της βρέθηκε δεμένη πάνω σε ένα καλάμι.

Γνωστές παραλίες της Ανάφης είναι παρακάτω: Άγιος Νικόλαος ή Όρμος, Κλεισίδι, Κατσούνι, Φλαμουρού, Μικρός και Μεγάλος Ρούκουνας, Καταλημάτσα, Άγιος Ιωάννης, Μέγας Ποταμός, Άγιοι Ανάργυροι, Μοναστήρι, Χάλαρα, Βρύση, Λιβόσκοπο.

Πώς Θα πάτε

Με καράβι: Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια από Πειραιά για Ανάφη. Διάρκεια ταξιδιού 10 ώρες περίπου.

Σύνδεση με άλλα νησιά: Η Ανάφη συνδέεται με πολλά νησιά των Κυκλάδων καθώς και με την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα Ανάφη

Κοινότητα Ανάφης
22860 61266
Αστυνομία Ανάφης
22860 61266
Πρώτες Βοήθειες
22860 61215
Λιμεναρχείο Aνάφης
22860 61203