• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content

Αργοσαρωνικός: Γραφικά ψαροχώρια με πλούσια ιστορία και παράδοση

Αργοσαρωνικός


Ανάμεσα στην Αττική και στις βορειανατολικές ακτές της Πελοποννήσου, βρίσκεται το μικρό αλλά πανέμορφο σύμπλεγμα των νησιών του Αργοσαρωνικού Κόλπου.

Το Αγκίστρι, η Αίγινα, ο Πόρος, η Σαλαμίνα, οι Σπέτσες, η Ύδρα και η χερσόνησος των Μεθάνων, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με τα όμορφα φυσικά τοπία, την πλούσια ιστορία και παράδοση αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρουν για σπορ, διασκέδαση και καλό φαγητό.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου, χάρη στην μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα και την τακτική συγκοινωνία από το λιμάνι του Πειραιά, αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό τόσο για πολυήμερες διακοπές όσο και για ολιγοήμερες εξορμήσεις.

Χάρτης Αργοσαρωνικός

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν κατοικηθεί από την προϊστορική εποχή, και στα επόμενα χρόνια γνώρισαν ιδιαίτερη ανάπτυξη στους τομείς του εμπορίου και της ναυτιλίας. Η προσφορά τους στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική.

Τα φυσικά αξιοθέατα, οι ολοκάθαρες ακτές με τις γαλήνιες θάλασσες, οι απάνεμοι κολπίσκοι, η πλούσια βλάστηση, τα γραφικά ψαροχώρια, οι οικισμοί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα αρχαία μνημεία ελκύουν και μαγεύουν τον επισκέπτη.

Τα νησιά αυτά αποτελούν ξεχωριστό στολίδι της νησιωτικής Ελλάδας και συγκεντρώνουν κάθε χρόνο, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους τουρίστες που αναζητούν ένα μέρος για να περάσουν όμορφα τις διακοπές τους, να χαλαρώσουν αντικρίζοντας τη φυσική ομορφιά του τοπίου, να ξεφύγουν από την πεπατημένη και να χαθούν στη νησιώτικη ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα όμορφα φυσικά λιμάνια, τα πεζούλια των σπιτιών και τα γραφικά καλντερίμια.

Εντούτοις, κάθε νησί διατηρεί το δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Το καταπράσινο Αγκίστρι με τις υπέροχες παραλίες, η πολυσύχναστη Αίγινα, ο Πόρος με τη μοναδική φυσική ομορφιά, η κατάφυτη και ιστορική Σαλαμίνα με τα γραφικά λιμανάκια, οι Σπέτσες με τις απόμερες παραλίες και τα πευκοδάση, η κοσμοπολίτικη Ύδρα, και τα διάσημα για τα θεραπευτικά τους λουτρά, τα Μέθανα, συνθέτουν ένα νησιωτικό σύμπλεγμα απαράμιλλης γοητείας.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου σας προσκαλούν να τα γνωρίσετε από κοντά και σας υπόσχονται αξέχαστες διακοπές.

Φωτογραφίες Αργοσαρωνικός