• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content

Κρήτη: Ξεχωριστή ομορφιά, σπουδαία μνημεία και ζεστή φιλοξενία

Κρήτη


Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο. Στη βόρεια πλευρά της, η Κρήτη βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος και νότια από το Λιβυκό.

Ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις! Κατά βάση ορεινό, με βουνοκορφές που φτάνουν τα 2,5 χιλιόμετρα σε ύψος, και χιλιάδες μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορία, ορειβασία και αναρρίχηση για τους λάτρεις της φύσης, αλλά και με χρυσοκίτρινες αμμουδιές να κοσμούν τις πολυάριθμες παραλίες του.

Αποτελείται από 4 νομούς: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Η τεράστια ποικιλία φυσικών τοπίων που προσφέρει η Κρήτη, από τα ψηλά βουνά μέχρι τις απέραντες ακρογιαλιές, και από τα εξωτικά φοινικοδάση μέχρι τις εύφορες πεδιάδες, την καθιστούν έναν ελκυστικό προορισμό διακοπών.

Χάρτης Κρήτη

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της κρητικής φύσης είναι τα πολλά φαράγγια που διασχίζουν κάθετα το νησί. Το πιο γνωστό για το μέγεθος και την ομορφιά του είναι το φαράγγι της Σαμαριάς, ο περίφημος Φάραγγας που έχει μήκος 18 χιλιόμετρα και πλάτος από 3 μέτρα στο στενότερο σημείο του, μέχρι 150 μέτρα, και για να το διασχίσει κανείς χρειάζεται από 5 έως 7 ώρες.

Στην Κρήτη μπορεί κανείς να απολαύσει τη θάλασσα και τον ήλιο σε κοσμοπολίτικες παραλίες, αλλά και σε πιο απομακρυσμένες που προσφέρουν μία αίσθηση ηρεμίας και απομόνωσης. Ο λαμπερός ήλιος, οι γαλήνιες δαντελένιες ακτές, οι απέραντες γραφικές παραλίες βοτσαλωτές ή αμμώδεις, οι πανοραμικές πλαγιές κάνουν την Κρήτη μοναδική σε ποικιλία και ομορφιά.

Η ξενάγηση στα μινωικά παλάτια, το περπάτημα στα ρωμαϊκά πλακόστρωτα, οι βυζαντινοί ναοί και τα βενετσιάνικα και τούρκικα φρούρια μυούν τον επισκέπτη στον αρχαίο πολιτισμό του νησιού.

Η Κρήτη φημίζεται για τη νοστιμότατη κουζίνα της, που έχει σαν βάση το λάδι και τον πλούτο τον οπωροκηπευτικών και κτηνοτροφικών της προϊόντων.

Η Κρήτη συνδυάζει το μύθο με την ιστορία, την πολιτιστική παράδοση με την πλούσια σύγχρονη καλλιτεχνική ζωή, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με τους φιλόξενους κατοίκους και τη σύγχρονη τουριστική υποδομή και κίνηση.

Φωτογραφίες Κρήτη