• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages

Κέα: Αρχαία μνημεία, δρυοδάση και εκπληκτικά μονοπάτια

Κέα


Η Κέα έχει περίμετρο περίπου 85 χλμ και συνολική επιφάνεια 131 τ.χλμ. Είναι από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων και το πιο κοντινό στην Αττική.

Η Κέα, γνωστή και ως Τζιά, με την μακραίωνη ιστορία που αποτυπώνεται στα αρχαιολογικά μνημεία της και τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για μικρές αποδράσεις από την Αθήνα. Επίσης προσελκύει ιστιοπλοϊκά και φουσκωτά σκάφη τα Σαββατοκύριακα λόγω της μικρής της απόστασης από τις μαρίνες της Αττικής.

 

 Booking.com

Είναι ένα νησί πολύ ονομαστό από την αρχαιότητα, για το έθιμο του κωνειάζεσθαι (γνωστό και ως “Κείον Νόμιμον”). Σύμφωνα με αυτό οι κάτοικοί του μόλις ξεπερνούσαν το 70ό έτος της ηλικίας τους, αυτοκτονούσαν πίνοντας κώνειο.

Πρέπει να επισκεφτείτε, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, τον Λέοντα της Κέας ή Λιόντα, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, το επιβλητικό γλυπτό, σμιλεμένο πάνω σε σχιστόλιθο που χρονολογείται από τους Αρχαϊκούς χρόνους.

Για τους φυσιολάτρες και τους φίλους της πεζοπορίας, η Κέα προσφέρει μια απολαυστική διαδρομή 36 χλμ που ακολουθεί λιθόστρωτα καλντερίμια χτισμένα κατά μήκος της υπαίθρου μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Παραλίες στη Τζιά: Οτζιά, Λαδούς, Γιαλισκάρι, Τρείς αμμουδιές, Σπαθί, Κορησσία, Ξύλα, Συκαμιά, Καληδονήχι, Ποίσσες, Καστελάκια, Κούνδουρο, Άγιος Αιμιλιανός, Καμπί, Λιπαρό, Μπούρι, Φρέαρ, Χιλιομοδού, Παναγίτσα, Λιγιά.

Πώς Θα πάτε

Με καράβι: Υπάρχουν δρομολόγια από το Λαύριο για την Κέα.

Με highspeed: Διεξάγονται δρομολόγια για την Κέα.

Σύνδεση με άλλα νησιά: Η Κέα συνδέεται με την Κύθνο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα Κέα

Δήμος Κέας
22880 22221
Λιμενικός Σταθμός Κέας
22880 21344
Πρώτες Βοήθειες Κέας
22880 22200
Αρχαιολογικό Μουσείο
22880 22079
Αστυνομία Κέας
22880 21100