• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages

Μακεδονία: Ένα μοναδικό “πανόραμα” εμπειριών

Μακεδονία


Η Μακεδονία είναι το μεγαλύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στα δυτικά ορίζεται από την οροσειρά της Πίνδου, καταλήγοντας ανατολικά στον ποταμό Νέστο. Συνορεύει βόρεια με τη FYROM και τη Βουλγαρία, ανατολικά με τη Θράκη, δυτικά με την Ήπειρο, βορειοδυτικά με την Αλβανία, ενώ νότια συνορεύει με τη Θεσσαλία και βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος.

Αποτελείται από 13 νομούς: Γρεβενών, Δράμας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Φλώρινας, Χαλκιδικής.

 

Η Μακεδονία, η πατρίδα του βασιλιά Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συγκεντρώνει τα βλέμματα Ελλήνων και ξένων επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου.

Χάρτης Μακεδονία

Center map
Get Directions

Οι αμέτρητες φυσικές ομορφιές, τα αφρισμένα ποτάμια, οι γραφικές λίμνες, οι απέραντες πεδιάδες, οι επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, τα παρθένα δάση, τα εντυπωσιακά σπήλαια, οι θεαματικοί καταρράκτες, οι σημαντικοί υδροβιότοποι και τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου μυούν τον επισκέπτη στην ατόφια φύση.

Με πλήθος από αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μνημεία, αξιόλογα μουσεία, μεγαλοπρεπή κάστρα, παραδοσιακά αρχοντικά, βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, ο περιηγητής θα ξεφύγει από την πεπατημένη και θα χαθεί στ’ απομεινάρια του παρελθόντος.

Στη Μακεδονία βρίσκεται και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη. Η «νύμφη του Θερμαϊκού» όπως αλλιώς την λένε, χτίστηκε το 316 π. Χ. από το βασιλιά Κάσσανδρο.

Οι τάφοι των Μακεδόνων βασιλέων στη Βεργίνα αποτελούν έναν τουριστικό πόλο έλξης. Τα μοναστήρια του Αγίου Όρους και τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Οι γραφικές λίμνες των Πρεσπών, η λίμνη της Καστοριάς, οι καταρράκτες της Έδεσσας και ο βιότοπος του Δέλτα του Νέστου θα μαγέψουν τους φυσιολάτρες.

Τα παραθεριστικά θέρετρα του νομού Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Θάσου συγκεντρώνουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές, που επιζητούν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα στις υπέροχες παραλίες, και να επιδοθούν σε θαλάσσιες δραστηριότητες.

Κάθε νομός διαθέτει σύγχρονα ξενοδοχεία, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.

Στο νομό Μακεδονίας υπάρχουν επίσης πολλά χιονοδρομικά κέντρα, άρτια εξοπλισμένα, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που υπόσχονται να ανεβάσουν την αδρεναλίνη και να χαρίσουν έντονες συγκινήσεις στους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Η Μακεδονία μέσα από την πολυμορφία του τοπίου, τις ανεξάντλητες φυσικές καλλονές, την πλούσια ιστορία, τη σύγχρονη τουριστική υποδομή, την έντονη ζωή, και τις ενδιαφέρουσες επιλογές που προσφέρει για καλοκαιρινό, χειμερινό και εναλλακτικό τουρισμό, αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών.

Φωτογραφίες Μακεδονία