• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages

Ρόδος: “Το νησί των ιπποτών”

Ρόδος


Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Αιγαίου, απέναντι από τις μικρασιατικές ακτές, από τις οποίες απέχει 11 μίλια. Έχει έκταση 1398 τ. χλμ., μήκος 79,7 χλμ Και πλάτος 38 περίπου χιλιόμετρα. Είναι πρωτεύουσα του νομού Δωδεκανήσου, ενός συμπλέγματος νησιών που παλαιότερα ονομαζόταν Νότιες Σποράδες.

Πλούσια σε ιστορία, η Ρόδος αποικήθηκε από τους Μινωικούς Κρήτες και μετά από τους Μυκηναίους και του Δωριείς. Μέχρι τον 5ο αιώνα, οι τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Ρόδου, η Λίνδος, η Ιαλυσσός και η Κάμειρος συνενώθηκαν σε κοινοπολιτεία και έχτισαν από κοινού τη νέα πρωτεύουσα του νησιού, την Πόλη των Ρόδων ή Ρόδο. Το νησί άσκησε οικονομική και στρατιωτική επιρροή σε όλη την περιοχή εκείνη την περίοδο και έγινε μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις της Ανατολικής Μεσογείου στην περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον 4ο αιώνα π.Χ.Booking.com

Η πανέμορφη πόλη της Ρόδου είναι η πρωτεύουσα του νησιού αλλά και πρωτεύουσα του νομού Δωδεκανήσων. Αποτελείται από δύο τμήματα: την Παλιά, Μεσαιωνική Πόλη και τη Νέα Πόλη. Η Παλιά Πόλη περικλείεται από ισχυρά τείχη, από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα στην Ευρώπη. Τα κτίρια που βρίσκονται μέσα στο Μεσαιωνικό τείχος μαρτυρούν το παρελθόν και την ιστορία του νησιού από την αρχαιότητα, τους Βυζαντινούς χρόνους, το Μεσαίωνα και την περίοδο της Τουρκικής κυριαρχίας.

Είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί που προσφέρει ανεπτυγμένες τουριστικές ανέσεις. Δεκάδες παραλίες και αξιοθέατα κάνουν τη Ρόδο το νούμερο ένα στις προτιμήσεις σας.

Αξιοθέατα Ρόδος & Γύρω Περιοχή

Η Λίνδος, είναι από τα πιο όμορφα χωριά της Ρόδου και βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας, στην ανατολική ακτή του νησιού. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε μια πλαγιά ενός λόφου κυριαρχώντας στο τοπίο η Ακρόπολη που βλέπει στη θάλασσα. Περπατήστε στα στενά σοκάκια ανάμεσα στα λευκολουσμένα σπίτια με τις λιθόστρωτες αυλές και νιώσετε την επιρροή της Βυζαντινής και Μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.

Το Φαληράκι, βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Ρόδου και προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο. Στην περιοχή θα βρείτε μια πληθώρα από ξενοδοχεία, διαμερίσματα, μπαρ, καφετέριες, night – clubs , εστιατόρια και μαγαζιά όπως επίσης και οργανωμένες παραλίες με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Επωφεληθείτε από την έντονη νυχτερινή που προσφέρει και διασκεδάστε όλο το βράδυ!

Ο Μονόλιθος, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης της Ρόδου και προτείνει μια μεγάλη ποικιλία από καταλύματα, καφετέριες και ταβέρνες. Επισκεφτείτε το κάστρο του 15 ου αιώνα που είναι χτισμένο πάνω σ’ ένα βράχο και απολαύστε την μοναδική θέα. Μέσα στο κάστρο μπορείτε να επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα.

Mην παραλείψετε να επισκεφτείτε και τα γραφικά χωριά Αφάντου, Αρχάγγελος, Ιαλυσός και Σιάνα.

Τα κύρια αξιοθέατα της Ρόδου είναι, χωρίς αμφιβολία:
– H μεσαιωνική παλιά πόλη, το ζωντανό αυτό μουσείο, με το φρούριο και το Καστέλλο, το Μουσείο και όλα τα άλλα μνημεία που σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς μαζεμένα σ’ ένα τόπο
– Η αρχαία ακρόπολις της Λίνδου, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος.

Επίσης επισκεφτείτε:
– Τις πανέμορφες κοιλάδες των Πεταλούδων, των Εφτά Πηγών και τα πανέμορφα δάση, όπου βρίσκουν καταφύγιο τα ελάφια.
– Tην Κάμειρο και την Ιαλυσό, τις αρχαίες πόλεις που στέκουν, έστω με τη μορφή λειψάνων, για να μας θυμίζουν τα 2.500 χρόνια της ζωής του νησιού.
– Τις βυζαντινές εκκλησίες με τις πανέμορφες και περίτεχνες τοιχογραφίες που βρίσκονται διασπαρμένες πάνω στο νησί.
– Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το μουσείο.

Γνωστές παραλίες: Παραλία της πόλης της Ρόδου, Αφάντου, Φαληράκι, Τσαμπίκα, Αγία Αγάθη, Λίνδος, Πευκί, Λαδικό, Σορωνή, Κοπριά, Κιοτάρι, Πλυμήρι.

Πώς Θα πάτε

Με καράβι: Από Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Με αεροπλάνο: Από Αθήνα (σε 60 λεπτά) και από Θεσσαλονίκη

Από τη Ρόδο μπορείτε να επισκεφτείτε τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων.

Φωτογραφίες Ρόδος

Χρήσιμα Τηλέφωνα Ρόδος

Λιμεναρχείο Πειραιά
210 4226001-4
Τουριστική Αστυνομία Ρόδου
22410 27423
Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης
2310 531 505
Τροχαία Ρόδου
22410 26480
Αεροδρόμιο Αθηνών
210 353 0000
Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου
22410 80000
Αεροδρόμιο Ρόδου
22410 83400, 22410 83403
Αστυνομία
22410 27653, 23294
Λιμεναρχείο Ρόδου
22410 22220, 22410 28666, 22410 28888