Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια ετοιμάζεται να ανοίξει

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια ετοιμάζεται να ανοίξει

Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την  επωνυμία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ», πλειοδότησε στην ανοικτή διαδικασία (Δευτέρα 10.01.2022)  της δημοπρασίας εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3 – 5 Πηγάδια» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.

Για 23 έτη το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια!

Η εταιρία, η οποία ανήκει στα αδέλφια Γιώργο και Αλέξανδρο Νουλίκα θα κληθεί, όπως προβλέπει η σχετική διακήρυξη, να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου  «3 – 5 Πηγάδια»  για 23 έτη.

Μεταξύ των δεσμεύσεων που ανέλαβε με την υποψηφιότητά του ο ανάδοχος του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια», συμπεριλαμβάνονται η επένδυση 500.000 ευρώ στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Επίσης η αναζήτηση επιπλέον πόρων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που «τρέχουν», όπως αυτό του αναπτυξιακού νόμου.

Σχετικά με την προσφορά που κατέθεσαν ανέρχεται στις 31.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα. Υπενθυμίζεται ότι η διακήρυξη είχε ορίσει ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (ετήσιο μίσθωμα) τις 30.000 ευρώ.

3-5 Πηγάδια

Σχετικά με τον δεύτερο υποψήφιο  επενδυτή, τον Όμιλο επιχειρήσεων «ΙΠΠΙΑΣ», ο οποίος μάλιστα είχε παρουσιάσει το επιχειρησιακό του πλάνο στην δημοτική αρχή και την κοινωνία της Νάουσας. Στις αρχές Νοεμβρίου 2021 είχε στείλει επιστολή προς το δήμαρχο Νάουσας, ζητώντας την αναβολή του διαγωνισμού λόγω πανδημίας και νόσησης του εκπροσώπου της από τον κορωνοϊό. Διαδικασία η οποία τελικά δεν εισακούσθηκε.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής ανοικτής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής. «Στόχος του αναδόχου είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση του χιονοδρομικού, ώστε αυτό να καταστεί ένα ορεινό θέρετρο που θα προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας και πρόσθεσε ότι μεταξύ των επενδύσεων, προβλέπεται και η λειτουργία τετράστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο χιονοδρομικό κέντρο.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Νάουσας γνωστοποίησε ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, ο δήμος Νάουσας θα έχει υποβάλλει για έγκριση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φάκελο, με τον οποίο θα ζητά την έγκριση χρηματοδότησης τουλάχιστον 10,7 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».

«Βούληση όλων των εμπλεκομένων είναι το χιονοδρομικό κέντρο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο κ. Καρανικόλας και πρόσθεσε ότι υπό προϋποθέσεις αυτό μοιάζει εφικτό.

Πηγή: xionodromika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης