Xionodromika

Τα νέα του Τουρισμού από το web-greece.gr

Ποδήλατο πάνω σε ράγες – Μια μοναδική ιδέα που αξίζει να δοκιμάσεις στην Ελλάδα

Ποδήλατο πάνω σε ράγες – Μια μοναδική ιδέα που αξίζει να δοκιμάσεις στην Ελλάδα

Μια μοναδική ιδέα έκαναν πράξη δύο συμπατριώτες μας στα Μέγαρα, καλώντας κάθε επισκέπτη να κάνει ποδηλασία πάνω σε ανενεργές ράγες τρένου.

Δύο Έλληνες λάτρεις του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανενεργές ράγες της χώρας μας, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία για μια βόλτα με ποδήλατο πάνω σε ράγες, με φόντο τοπία μεθυστικής ομορφιάς και σπουδαίας ιστορικής σημασίας.

Πρόκειται για την ομάδα Railbiking. Η εν λόγω ομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2021, σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, έχει φέρει την ποδηλασία πάνω σε ράγες και στη χώρα μας. με αυτό τον τρόπο προσφέρει διασκεδαστικές περιηγήσεις στους επισκέπτες της Αττικής, χρησιμοποιώντας τουριστικές ποδηλατοδρεζίνες.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι κάθονται πάνω σε αναπαυτικά καθίσματα, κάνοντας πεντάλ, κινούν το δρεζινοποδήλατο που είναι στερεωμένο με τέσσερις τροχούς στις ράγες. Ένα από τα θετικά αυτού του είδους ποδηλασίας είναι ότι σε σχέση με ένα συμβατικό ποδήλατο, σ’ αυτό δεν απαιτείται ισορροπία. Επίσης, σε περίπτωση μιας έκτακτης ανάγκης, υπάρχει και μηχανισμός άμεσης ακινητοποίησης που υψώνει ασπίδα προστασίας στους τουρίστες.

Η διαδρομή περιήγησης αφορά στη διαδρομή Μέγαρα-Κακιά Σκάλα και έχει μήκος 14 χλμ. (μαζί με την επιστροφή). Το ταξίδι ξεκινά από το σημείο επί της 28ης Οκτωβρίου και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες στάσεις όπως είναι το Μνημείο του βασιλιά Κάρα και η εγκαταλελειμμένη ασβεστοκάμινος στην περιοχή Στίκα.

Ενώ κάνεις ποδήλατο στις ράγες, σου δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσεις τις καθημερινές δραστηριότητες των ψαράδων, να εξερευνήσεις τα στρατιωτικά κτίσματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και να ακούσεις ιστορίες για τον μυθικό ληστή Σκίρωνα, ο οποίος «εξολοθρεύθηκε» από τον Θησέα.

Σε ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο χρόνο, που συνδυάζει ιστορίες αρχαίων μύθων και σύγχρονης ιστορίας, θα συμμετάσχουν και όσοι επιλέξουν τη βραδινή περιήγηση σιδηροδρομικής ποδηλασίας. Ένας οδηγός μεταφέρει τους συμμετέχοντες -μεταξύ άλλων- σε ένα απομονωμένο σημείο όπου μπορούν να θαυμάσουν την ομορφιά των κρυμμένων ορυκτών αντανακλάσεων που είναι ορατές μόνο τη νύχτα, ενώ ταυτόχρονα τους κάνει ξενάγηση.

Εδώ να σημειωθεί ότι η δράση διαρκεί 2 με 2,5 ώρες και οι τιμές ξεκινούν από 20 ευρώ. Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα παροχής αποκλειστικού tour. Αυτό μπορεί να είναι δώρο γενεθλίων ή επετείου, φωτογράφηση γάμου κ.ο.κ.Αποστολή της Railbiking in Greece είναι η αξιολόγηση των δυνατοτήτων του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού, για τη διατήρηση της βιομηχανικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και το άνοιγμα του εύρους των τουριστικών υπηρεσιών που θα παρέχει ενίσχυση στην οικονομία.

 

Πηγή: carandmotor.gr

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάστε επίσης