• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages

Νίσυρος: Ατενίζοντας το ηφαιστειακό τοπίο…

Νίσυρος


Η Νίσυρος, ένα μικρό νησί στη μέση των Δωδεκανήσων, έχει να επιδείξει πολλές φυσικές ομορφιές και μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά την οποία οι κάτοικοί της έχουν καταφέρει να την κρατούν ζωντανή μέχρι σήμερα.

Το πιο ενδιαφέρον γεωμορφολογικό χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι το ηφαίστειο του. Λέγεται πως η Νίσυρος δημιουργήθηκε μετά από μια σειρά εκρήξεων του συγκεκριμένου ηφαιστείου το οποίο φαίνεται να είναι ενεργό μέχρι σήμερα. Εξαιτίας της εύκολης πρόσβασης στους κρατήρες, χιλιάδες τουρίστες αλλά και επιστήμονες το επισκέπτονται κάθε χρόνο απ’όλο τον κόσμο.

 

 Booking.com

Πέρα από το ηφαίστειο, θα πρέπει να επισκεφτείτε τους γραφικούς οικισμούς του νησιού: Μανδράκι, Πάλοι, Εμπορειός και Νικειά όπως και τη Μονή της Παναγίας Σπηλιανής, το Μοναστήρι της Παναγίας της Κυράς, τα εξωκλήσια της Ευαγγελίστριας και του Σταυρού, την ακρόπολη της αρχαίας πόλης (Παλαιόκαστρο), τα Ιπποτικά Κάστρα, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, τα Ιαματικά Λουτρά Μανδρακίου καθώς και τις θερμοπηγές στους Πάλους, στο Αυλάκι και στους Σχίρους.

Όπως η πλειοψηφία των νησιών της Δωδεκανήσου η Νίσυρος περιβάλλεται από μικρά, πανέμορφα νησάκια: Γυαλί, Πυργούσα, Παχιά και Στρογγυλή.

Γνωστές παραλίες : Χωχλάκοι, Μανδράκι, Αυλάκι, Κατσούνι, Παχιά Άμμος.

Πώς Θα πάτε

Με καράβι: Από Πειραιά (περίπου 14 ώρες)

Με αεροπλάνο: Δεν υπάρχει εναέρια σύνδεση με τη Νίσυρο. Μπορείτε όμως να ταξιδέψετε με αεροπλάνο μέχρι την Κω και από κει με καράβι για Νίσυρο.

Φωτογραφίες Νίσυρος

Χρήσιμα Τηλέφωνα Νίσυρος

Λιμεναρχείο Πειραιά
210 4226001-4
Λιμεναρχείο
22420 31222
Aεροδρόμιο Αθηνών
210 353 0000
Αστυνομικό Τμήμα
22420 31201
Αεροδρόμιο Κως
22420 51229
Πρώτες Βοήθειες
22970 91455