• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
   Search in posts
   Search in pages

Δήλος: Το ιερό νησί του Απόλλωνα

Δήλος


Η Δήλος βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Μυκόνου σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων.. Το μικρό αυτό νησάκι κατά την αρχαιότητα αποτέλεσε θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο και είναι γνωστό ως το ιερό νησί του Απόλλωνα.

Η Δήλος στη μυθολογία συνδέεται με τη σχέση του Δία με την όμορφη Λητώ. Η ένωσή τους είχε σαν αποτέλεσμα τη γέννηση του Απόλλωνα και της Αρτέμιδας. Σύμφωνα με το μύθο, η Λητώ έψαχνε για ένα ασφαλές μέρος για να γεννήσει, αλλά δεν γινόταν δεκτή πουθενά – καθώς όλοι έτρεμαν την εκδίκηση της Ήρας. Όταν η Λητώ έφτασε στη Δήλο, ορκίστηκε στα ιερά νερά της Στυγός ότι ο γιός της, αν γεννιόταν εκεί, θα έφτιαχνε στο νησί το πρώτο Ιερό του. Έτσι, η Δήλος έδωσε στη Λητώ την άδειά της για τη γέννηση των παιδιών.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, αφού συνδέεται με πλοιάρια και καΐκια με άλλα νησιά των Κυκλάδων, μαζί με την πολύ κοντινή Μύκονο.Booking.com

Ολο το νησί είναι ένα υπαίθριο αρχαιολογικό μουσείο, που φέρει μνημεία 5.000 ετών. Eρείπια ναών, ιερών, αγοράς, θεάτρου, γυμναστηρίου και οικιών, φανερώνουν το μεγαλείο αυτού του θρησκευτικού και πολιτιστικού κέντρου του Aιγαίου. Η Δήλος έχει χαρακτηριστεί Μνημείο του Παγκόσμιου Πολιτισμού και τέθηκε κάτω από την προστασία της UNESCO.

Σας ενημερώνουμε οτι απαγορεύεται αυστηρώς η διανυκτέρευση και το κάμπινγκ στο νησί.

Πώς Θα πάτε

Με καράβι: Υπάρχουν δρομολόγια κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας, που δεν επιτρέπεται η αποβίβαση, διότι ο αρχαιολογικός χώρος είναι κλειστός) δρομολόγια από τη Mύκονο, καθώς και από άλλα νησιά των Kυκλάδων (Tήνο και Nάξο κυρίως).

Mε αεροπλάνο: Στο αεροδρόμιο της Μυκόνου

Φωτογραφίες Δήλος

Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήλος

Αρχαιολογικός Χώρος Δήλου
22890 22259
Λιμεναρχείο Mυκόνου
 22890 22218