• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content

Ήπειρος: η ακατέργαστη ομορφιά & το αυθεντικό τοπίο

Ήπειρος


Η Ήπειρος βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ελλάδας και συνορεύει ΝΑ με τη Στερεά Ελλάδα, ανατολικά με τη Θεσσαλία και ΒΑ με τη Μακεδονία. Στη βορειοδυτική πλευρά συνορεύει με την Αλβανία, ενώ ολόκληρη η δυτική πλευρά και η νοτιοδυτική βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος και τον Αμβρακικό Κόλπο.

Μια έκταση γης με όμορφες ακτές που σμίγουν στο βάθος με βουνά, που χαίρεσαι την εξαιρετική άγρια ομορφιά τους. Για τους λάτρεις της φύσης, η Ήπειρος είναι ένας παράδεισος.

Αποτελείται από 4 νομούς: Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρεβέζης.

Η μεγαλύτερη οροσειρά της Ηπείρου, η οποία είναι και η σπουδαιότερη όλης της Ελλάδας είναι η Πίνδος.

Χάρτης Ήπειρος

Τα άγρια ποτάμια, οι λίμνες, οι βαλτότοποι και τα βουνά με τις χιονισμένες βουνοκορφές αποτελούν ένα προστατευμένο φυσικό περιβάλλον για μια εκπληκτική ποικιλία άγριας φύσης. Λύκοι και καφέ αρκούδες τριγυρίζουν ακόμη σε αυτόν τον τόπο και χρυσοί αετοί σχίζουν τους ουρανούς του. Εκατοντάδες σπανίων ειδών άγριων λουλουδιών ευδοκιμούν ανενόχλητα. Τα μεγάλα φυσικά δάση, των εθνικών δρυμών, στεγάζουν δεκάδες είδη πουλιών.

Οι Ηπειρώτες είναι περήφανοι για την περιοχή τους, την άγρια ζωή της, τους μοναδικούς υγροβιότοπους και φροντίζουν για τη διατήρησή της. Η Ήπειρος αντικρίζει τη θάλασσα, το πανέμορφο Ιόνιο Πέλαγος με τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά του και τις δαντελένιες ακρογιαλιές του.

Οι ακτές της Ηπείρου στο Ιόνιο πέλαγος, διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, αλλά και μεγάλα τουριστικά θέρετρα που φιλοξενούν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δημοτική μουσική, με τραγούδια του πόνου, της ξενιτιάς, της χαράς, του έρωτα, του γάμου, της πίστης, για ήρωες, με κύριο εκφραστικό μουσικό όργανο το Ηπειρώτικο κλαρίνο, επισφραγίζει την ιστορία του λαού της Ηπείρου.

Η Ήπειρος είναι ένας τόπος με σπάνιο φυσικό κάλλος ο οποίος προσφέρει γαλήνη και ηρεμία. Η περιοχή είναι πλούσια σε μαρτυρίες της μεγάλης και λαμπρής ιστορίας της.

Το παρελθόν αναβιώνει στις αρχαιολογικές τοποθεσίες της, στα πολυάριθμα μοναστήρια και εκκλησίες της, στα κάστρα και τους παραδοσιακούς οικισμούς της, στους νερόμυλους, τα νεροπρίονα και τα εκατοντάδες πέτρινα γεφύρια της.

Ιδανικός τόπος για έντονη νυχτερινή ζωή και περιπέτεια καθώς και φιλόξενους κατοίκους που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.