• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content

Κουφονήσια: Εξωτικές παραλίες

Κουφονήσια


Στα νοτιοανατολικά της Νάξου, βρίσκονται τρία μικρά νησάκια, τα Κουφονήσια, με καταπληκτικές παραλίες και μοναχικούς ορμίσκους, το Πάνω Κουφονήσι, το Κάτω Κουφονήσι, που χωρίζονται μεταξύ τους με έναν στενό πορθμό πλάτους 200μ., και την Κέρο.

Το Πάνω Κουφονήσι είναι το μικρότερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησάκι των Κυκλάδων με έκταση 3,5 τ.χλμ. και 285 κατοίκους. Είναι ένα γνήσιο ψαροχώρι αφού όλοι οι κάτοικοι ασχολούνται με την αλιεία.

 

 Booking.com

Το Κάτω Κουφονήσι έχει έκταση 4,3 τ.χλμ. σχεδόν ακατοίκητο, διαθέτει πανέμορφες, ερημικές αμμουδιές τις οποίες επιλέγουν πολλοί γυμνιστές. Μοναδικό αξιοθέατο του νησιού αποτελεί το εκκλησάκι της Παναγίας που είναι κτισμένο στο μόλο, πάνω σε αρχαία ερείπια.

Το Κέρος είναι ένα έρημο κοντινό νησί, το οποίο αποτελεί προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο αφού εκεί έχουν βρεθεί κατά καιρούς σημαντικά ευρήματα κυκλαδικής τέχνης.

Διάφορα μικρά ακατοίκητα νησάκια περιστοιχίζουν τα Κουφονήσια όπως το Γλαρονήσι, το Τσουλούφι, το Λουβαρδάρι, το Δρίμα, οι Πλάκες, ο Λάζαρος και ο Βούλγαρης.

Παραλίες στα Κουφονήσια: Πόριος, Kουφονήσι, Χαροκόπος, Παριανός.

Πώς Θα πάτε

Με καράβι: Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια από τον Πειραιά και τη Ραφήνα για τα Κουφονήσια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα Κουφονήσια

Κοινοτικό γραφείο
22850 71379
Αστυνομία Κουφονήσια
22850 71375
Πρώτες Βοήθειες
22850 71370