• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content

Σέρρες: Ιστορικά μνημεία και ανεξάντλητη φύση

Νομός Σερρών - Live Ενημέρωση Χ.Κ. Λαϊλιά


Πρωτεύουσα: Σέρρες
Οι κυριότερες περιοχές του νομού είναι: Αμφίπολη, Βυρώνεια, Νιγρίτα, Σέρρες, Σιδηρόκαστρο.
Ο νομός Σερρών είναι ένας από τους 13 νομούς της Μακεδονίας. Συνορεύει βόρεια με τη Βουλγαρία και τη FYRΟM, ανατολικά με τους νομούς Δράμας και Καβάλας, δυτικά με τους νομούς Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ νότια βρέχεται από τον Κόλπο Ορφανού (Στρυμονικό).

Ο νομός παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, χάρη στις μοναδικές φυσικές του ομορφιές, τους αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, τις ενδιαφέρουσες επιλογές για χειμερινό και εναλλακτικό τουρισμό, και τις γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες ιαματικές πηγές στη Νιγρίτα και το Σιδηρόκαστρο. Είναι ο νομός με τα περισσότερα χωριά σε όλη την Ελλάδα.

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΪΛΙΑBooking.com

Η πόλη των Σερρών και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού είναι το εμπορικό, γεωργικό και οικονομικό κέντρο του νομού. Είναι μία σύγχρονη πόλη που συγκεντρώνει πολλά σημαντικά αξιοθέατα.

Αξιοθέατα Σέρρες & Γύρω Περιοχή

Επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης και το βυζαντινό φρούριο που βρίσκονται στον πευκόφυτο λόφο του Κουλά, και θαυμάστε μία μαγευτική πανοραμική θέα της πόλης. Στο δρόμο για την ακρόπολη βρίσκεται η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, που συνιστά πραγματικό πνεύμονα για την πόλη. Με άφθονο πράσινο και νερά, είναι ένας ειδυλλιακός χώρος που προσφέρεται για περπάτημα και τζόκιν.

Στην πόλη υπάρχουν αρκετές εκκλησίες τις οποίες κοσμούν υπέροχες τοιχογραφίες και ψηφιδωτά. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε τον παλιό μητροπολιτικό ναό των Αγίων Θεοδώρων, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κτίσμα του 14ου αιώνα, και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Κρυονερίτη με παλιές εικόνες.

Εδώ θα βρείτε και αρκετά τουρκικά μνημεία, όπως το Μπεζεστένι, οικοδόμημα άριστης αρχιτεκτονικής, που χτίστηκε το 15ο αιώνα και σήμερα στεγάζεται σε αυτό το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, καθώς και το Τέμενος του Αχμέτ Πασά. Εκτός από την αρχαιολογική συλλογή που φιλοξενείται στο Μπεζεστένι, οι Σέρρες διαθέτουν και άλλα μουσεία με αξιόλογα ευρήματα, όπως το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Λαογραφικό και Πολεμικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο Λυκείου Ελληνίδων κ.ά.

Μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης με τον περίφημο μαρμάρινο λέοντα. Οι ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή έφεραν στο φως μέρος από τα τείχη της πόλης, τάφους διαφόρων τύπων, ιερά, οικίες, το Γυμνάσιο της πόλης και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.

Στο Γαζώρο επισκεφθείτε την πευκόφυτη περιοχή του Αγίου Αθανασίου, τα ερείπια προϊστορικού οικισμού και ακρόπολης, και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής που ιδρύθηκε το 1874.

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Κρουσοβίτη βρίσκεται η όμορφη κωμόπολη Σιδηρόκαστρο. Εδώ, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τις γέφυρες του ποταμού, το αιολικό πάρκο, τους φυσικούς καταρράκτες στην κοιλάδα των «Ζεστών Νερών», την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που είναι σκαλισμένη σε ένα βράχο, και το μοναστήρι της Παναγίας της Γουμερά.

Στην κωμόπολη της Νιγρίτας με τις ιαματικές πηγές, επισκεφθείτε μεταξύ άλλων την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το πηγάδι της Γερακίνας στο κέντρο της κωμόπολης.

Ο νομός Σερρών διαθέτει ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον, με αμέτρητες φυσικές καλλονές. Το σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της χώρας, συναρπάζει κάθε επισκέπτη με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Εκεί βρίσκεται το μοναστήρι της Αγίας Κυριακής και το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη που αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο.

Η λίμνη Κερκίνη προσφέρει ένα σπάνιας ομορφιάς τοπίο, καθώς είναι ένα προστατευόμενος υδροβιότοπος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το ενυδρείο της Βυρώνειας που φιλοξενεί διάφορα είδη ψαριών της λίμνης και του ποταμού Στρυμόνα.

Απολαύστε την ανόθευτη φύση κάνοντας έναν περίπατο στο πανέμορφο δάσος Λαϊλιά, επιδοθείτε σε χειμερινά σπορ στο σύγχρονο Χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά, στην οροσειρά της Βροντούς, καθώς και σε extreme σπορ, όπως rafting και canoe – kayak στα αφρισμένα νερά του Στρυμόνα, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη σας.

Αποδράστε στο νομό Σερρών με τις ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές, τα ιστορικά μνημεία, τις γραφικές εκκλησίες, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τους φιλόξενους ανθρώπους, και ζήστε αξέχαστες εμπειρίες.

Πώς Θα πάτε

Οδικώς

Με λεωφορείο: Καθημερινά πραγματοποιούνται δρομολόγια με λεωφορεία του ΚΤΕΛ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τις Σέρρες.

Με αυτοκίνητο: Για να μεταβείτε στις Σέρρες με αυτοκίνητο

Η απόσταση από την Αθήνα είναι 612 χλμ.
Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 98 χλμ.
Η απόσταση από την Πάτρα είναι 581 χλμ.
Η απόσταση από τα Ιωάννινα είναι 468χλμ.

Σιδηροδρομικώς: Εκτελούνται δρομολόγια με τρένο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για Σέρρες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα Σέρρες

Δήμος Σερρών
23210 83601
ΟΣΕ Σερρών
23210 59700
Νοσοκομείο Σερρών
23210 55700
ΟΣΕ Αθήνας
210 5297777
Αστυνομία Σερρών
23210 90810
ΟΣΕ Θεσσαλονίκης
2310 517517
Τροχαία Σερρών
23210 24445
Ταξί Σερρών
23210 59100
ΚΤΕΛ Σερρών
23210 22822
Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών
23210 22257
ΚΤΕΛ Αθήνας
210 5120212
Λαογραφικό Μουσείο Σερρών
23210 62528
ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
2310 526582
Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά
23210 58784