• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content

Ηρακλειά: Γαλήνη και ανέγγιχτη φυσική ομορφιά

Ηρακλειά


Η Ηρακλειά είναι μικρό νησάκι που ανήκει στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Βρίσκεται ανάμεσα στην Ίο και τη Νάξο, έχει έκταση περίπου 18 τ.χλμ. και το έδαφός της είναι ορεινό με αρκετή βλάστηση και πολλά πηγαία νερά. Ιδανικό μέρος για ήρεμες διακοπές, ξεκούραση και χαλάρωση.

Όταν βρεθείτε στο νησί πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον ναό του Αγίου Ιωάννη που είναι χτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Σύμφωνα με την παράδοση εκεί βρέθηκε η εικόνα του Αγίου Ιωάννη μέσα στο σπήλαιο από ένα βοσκό και έτσι χτίστηκε το εκκλησάκι.

 

 Booking.com

Αξιοθέατα Ηρακλειά

Αξίζει να επισκεφτείτε το κάστρο στο Λιβάδι όπου θα συναντήσετε ερείπια από τους ναούς του Δία και της θεάς Τύχης και τα ερείπια από ένα κάστρο της ελληνιστικής περιόδου. Τον όρμο του Μέριχα που περιβάλλεται από πολύ ψηλούς γκρεμούς.  Το βουνό Πάπας που προσφέρει εξαιρετική θέα στα κοντινά νησιά και φιλοξενεί σπάνια είδη πουλιών.

Γνωστές παραλίες της Ηρακλειάς είναι: Άγιος Γεώργιος, Λιβάδι, Αλημιά, Βορεινή Σπηλιά, Καρβουνόλακκος και Αμούδι του Μέριχα.

Δοκιμάστε το εξαιρετικής ποιότητας θυμαρίσιο μέλι, ντόπιο τυρί, φάβα και βέβαια φρέσκα ψάρια.

Εάν σχεδιάζετε να επισκεφτείτε την Ηρακλειά πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν τράπεζες, βενζινάδικα, λεωφορεία και ταξί για την εξυπηρέτησή σας.

Πώς Θα πάτε

Με καράβι: Υπάρχουν δρομολόγια από Πειραιά για Ηράκλεια και καθημερινά δρομολόγια από τη Νάξο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα Ηρακλειά

Κοινοτικό γραφείο Ηρακλειάς
22850 71545, 74184
Λιμεναρχείο Ηρακλειάς
22850 22300
Πρώτες βοήθειες Ηρακλειάς
22850 71388