• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content

Κως: Η πατρίδα του Ιπποκράτη

Κως


Η Κως είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, με έκταση 290 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ακτογραμμή που φτάνει τα 112 χλμ. Το νησί βρίσκεται πολύ κοντά στις Τουρκικές ακτές, τη χερσόνησο του Μποντρούμ.

Είναι η πατρίδα του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής επιστήμης, που έζησε στο νησί τον 4ο αιώνα π.Χ. και ανακάλυψε τις βασικές αρχές της ιατρικής.

Συγχρόνως είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος λόγω του ήπιου κλίματος, των ατελείωτων αμμουδιών και των ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν ανεγερθεί εκεί τα τελευταία χρόνια.

 Booking.com

Το νησί είναι ιδανικό για τους ιστιοπλόους και τους λάτρεις της ιστιοσανίδας, αφού οι άνεμοι, σε συνδυασμό με την μορφολογία του βυθού και τα υπόγεια ρεύματα, προσφέρουν το τέλειο πεδίο για θαλάσσια σπορ. Επιπλέον, το νησί διαθέτει μια υπερσύγχρονη μαρίνα που προσφέρει τα πάντα, από ενοικιάσεις σκαφών μέχρι χειμερινή αποθήκευση και κέντρο επισκευών με γερανό.

Η Κως είναι ένα πανέμορφο νησί του Αιγαίου που προσβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας του προσφέροντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες ενώ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα ερείπια του Ασκληπιείου, το κύριο αρχαιολογικό αξιοθέατο του νησιού και ένα από τα σημαντικότερα της χώρας. Ήταν το πρώτο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της ιστορίας, ένα μέρος όπου διδασκόταν αλλά και εφαρμοζόταν η ιατρική.

Γνωστές παραλίες: Ψαλίδι, Τιγκάκι, Camel Beach, Sunny Beach, Λαγκάδες.

Πώς Θα πάτε

Με καράβι: Από Πειραιά και από Θεσσαλονίκη

Με αεροπλάνο: Από Αθήνα

Φωτογραφίες Κως

Χρήσιμα Τηλέφωνα Κως

Αεροδρόμιο Αθηνών
210 353 0000
Αεροδρόμιο Κω
22420 51229
Λιμεναρχείο Πειραιά
210 4226001-4
Νοσοκομείο Κω
22420 28050, 22420 22300
 Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης
2310 531 505