• Πληροφορίες προορισμού
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Ξενοδοχεία
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content
 • Car rentals
  • Generic selectors
   Exact matches only
   Search in title
   Search in content

Οίτυλο: Το γραφικό χωριό στην καρδιά της Μάνης

Οίτυλο, Λακωνία


80 χιλιόμετρα νότια της Σπάρτης βρίσκεται το πανέμορφο και γραφικό Οίτυλο, μια από τις παλαιότερες πόλεις στη Μάνη. Κοντά στον όρμο Λιμενίου, σε υψόμετρο 240, το Οίτυλο προσκαλεί και προκαλεί τον επισκέπτη.

Το Οίτυλο πήρε το όνομά του από τον Αργείο Οίτυλο, γιο του Αμφιάνακτα. Στον Όμηρο αναφέρεται ως μία από τις αχαϊκές πόλεις που κυβερνούσε ο Μενέλαος.

Ανατολικά του Οιτύλου, στα όρια με το Γύθειο, εκτείνεται το όρος Σαγγιάς, ενώ στα βόρεια υψώνονται οι νοτιότερες απολήξεις του Ταϋγέτου.

 

 Booking.com

Το Οίτυλο αν και είναι κυρίως ημιορεινό, στα παράλια γίνεται πεδινό, για να προσφέρει μία υπέροχη παραλία συνώνυμη της άγριας ομορφιάς.

Στην ακτογραμμή του όρμου του Οιτύλου βρίσκεται το θρυλικό Καραβοστάσι, που αποτελεί έναν εξαίρετο τόπο παραθερισμού.
Το Οίτυλο ξεχωρίζει για τη γραφικότητα και τη μοναδικότητα του τοπίου, για την αξιόλογη μανιάτικη κουζίνα, αλλά και για τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του.

Χαρακτηριστικό της περιοχής του Οιτύλου είναι οι 67 παραδοσιακοί πέτρινοι οικισμοί που μαγεύουν τον επισκέπτη. Μία επίσκεψη στα κάστρα της περιοχής, στις Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες με τις εκπληκτικές αγιογραφίες, στους πύργους που στέκονται αγέρωχοι στο πέρασμα των χρόνων, και μία βόλτα στα πετρόκτιστα καλντερίμια και μονοπάτια, θα σας μυήσουν στην πλούσια ιστορία του τόπου.

Επισκεφθείτε επίσης τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, της Κοίμησης της Θεοτόκου, των Ταξιαρχών και της μονής Δεκούλου ή Ντεκούλου.

Το Οίτυλο έχει σπουδαίο σπηλαιολογικό και επιστημονικό ενδιαφέρον. Τα δεκάδες σπήλαια με τον πλούσιο διάκοσμο εκστασιάζουν τον επισκέπτη. Εκεί βρίσκονται τα σπήλαια του Διρού, τα ωραιότερα λιμναία σπήλαια του κόσμου, που γίνονται αντικείμενο θαυμασμού από χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η μοναδική χλωρίδα και πανίδα του τόπου εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη και τα αρώματα του θυμαριού και του φασκόμηλου τον ταξιδεύουν.

Στο Οίτυλο θα απολαύσετε τη θάλασσα και τον ήλιο στις αμμώδεις ή βοτσαλωτές παραλίες που σας προκαλούν να κολυμπήσετε στα νερά τους.

Το Οίτυλο είναι ένας μαγευτικός τόπος που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά!

Φωτογραφίες Οίτυλο